Uitgelicht: KNMO bundelt nieuws en richtlijnen over Coronavirus
    

Clinicdag

Locatie: Sporthal de Hilt
24 februari 2019

Clinicdag

Evenement datum: 24-02-2019
       Begin van gebeurtenis: 10:00
       Locatie open: 09:45

Vandaag kun je een dag lang kennis opzuigen van drie beroemde clinicians. Een unieke gelegenheid om op één dag heel veel nieuws te leren en ervaren!

Rob Balfoort zal samen met jou op zoek gaan naar Quality of Sound and Style. Rob is arrangeur (www.eaglemusic.info), dirigent bij diverse gerenommeerde gezelschappen en natuurlijk al vele jaren jurylid bij CGN Indoor Winds.
Hoe krijg je binnen en buiten de juiste sound? Hoe kun je diverse karakters en stijlen in je programma laten doorklinken? Op deze clinic voor leden als spelers en instructie als toehoorders zal Rob aan de hand van diverse muziekstukken en oefeningen laten horen en zien hoe je die bedoelde sound of benodigde karakter voor elkaar krijgt in een blazerssectie. Een goed geschreven boek is natuurlijk belangrijk maar de inhoud moet natuurlijk wel goed verteld worden. Rob is de man die jouw spelers die ervaring kan meegeven en jou als instructeur kan laten horen en zien hoe je dit doet.

Ook voor colorguard staff én leden is er veel te leren, want Adam Sage zal verschillende sessies geven. In de ochtend geeft Adam een praktijkworkshop vlag (in het Engels), waaraan iedereen deel kan nemen, maar waarin gewerkt zal worden op A Class niveau. Je leert over goede warming-up technieken, maar ook hoe je een vlaggenstuk instudeert en vervolgens ook zo expressief mogelijk uitvoert!
In de middag is er een sessie over Production Value. Met instructeurs gaat Adam aan de slag met dit belangrijke onderdeel van de GE-caption. Hoe krijg je een thema nu écht op meer plekken en in meer lagen verwerkt in je show?

Giff Howarth gaat in een interactieve sessie in op het effectieve gebruik van jouw CGN manual tijdens Programma-ontwerp, Repetitie en Competitie.
Aan de hand van diverse video-opnames met IPC optredens, zal Giff ons inspireren hoe de captions en criteria binnen het CGN manual tijdens jullie ontwerp, jullie repetities en de competitie kunnen worden toegepast. Het wordt een sessie met als basis ons CGN manual en zeer interactief door samen diverse optredens te analyseren, te concluderen en inspiratie op te doen.

Per clinician is dit het programma:

Adam Sage:
10:00 - 12:30 uur Praktijk sessie - Vlag A class niveau leden en staff.
13:00 - 16:30 uur Theorie sessie - Production value

Rob Balfoort:
10:00 - 14:00 uur Praktijk sessie - Quality of Sound & Styles.

Gifford Howarth:
14:00 - 16:30 Interactieve sessie: Programmering voor A- en Open Class Percussion

Belangrijk: kom je naar een praktijk sessie, neem dan zelf je equipment/instrument mee en zorg voor de goede kleding en geschikt schoeisel voor een gymzaal!

 Tip, deel dit event!

DSI (Director’s Showcase International)

DSI biedt materialen, uitrustingen, accessoires en attributen voor marchingbands, colorguards, orkesten en koren. De uitzonderlijke kwaliteit en service van deze toonaangevende organisatie zorgen voor een snelle levering en de beste producten. Het zorgt ervoor dat de groepen maximaal hun best kunnen doen.

Bezoek website

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Stanbury

Al meer dan 100 jaar produceert en ontwerpt Stanbury uniformen voor show- en marchingbands. Met toewijding en vastberadenheid weten ze de erfenis van de oprichter William Stanbury succesvol vorm te geven. Zijn filosofie om klanten met uitzonderlijke service te omringen, oog voor detail te hebben en kwaliteitsuniformen te produceren die duurzaam zijn, blijven ook vandaag de dag richting geven aan het succes van Stanbury.

Bezoek website

Guard Equipment

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven voor het nieuwe seizoen gaat via ons nieuwe Intranet. Klik op onderstaande link om daar naar toe te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://videovault.eu/cgn/index.php