Uitgelicht: CGN maakt restitutiebeleid tickets bekend
    

CGN Clinicdag

Locatie: Huis van Eemnes
Huis van Eemnes, Noordersingel, Eemnes, Nederland Bekijk Huis van Eemnes voor meer informatie.
1 maart 2020

CGN Clinicdag

Evenement datum: 01-03-2020
       Begin van gebeurtenis: 10:00
       Locatie open: 09:45

Vandaag kun je weer een dag lang kennis opzuigen van beroemde clinicians. Een unieke gelegenheid om op één dag heel veel nieuws te leren en ervaren!

Het CG Programma (voor tickets, kies bij Kaartverkoop: CGN Clinicdag 2020 - Colorguard)

10:00 uur Sylvia Vos

Praktijkworkshop equipment release/toss voor leden en staffleden. Deze workshop duurt 75 minuten.

11:30 uur: Barry Davis

Theorieworkshop GE vanuit instructeursperspectief. Duur: 75 minuten
Barry zal uitleggen waar hij aan denkt als instructeur bij een GE ontwerp en daarbij putten uit zijn jarenlange ervaringen met Mayflower, die groepen én programma's hebben gehad in uiteenlopende classes, van WGUK Junior tot aan WGI World Class.

13:30 uur Hieu Nguyen

Praktijkworkshop van 75 minuten.
Hieu zal zich focussen op choreografie van dynamische inspanningsveranderingen in het movement boek, door te werken met improvisatie en het aanleren van een movement choreografie, en uitleggen hoe de leden in een warm up deze technieken kunnen worden aangeleerd.

Het programma voor IP (voor tickets, kies bij Kaartverkoop: CGN Clinicdag 2020 - Indoor Percussion)

13:00 uur Ron Hardin - Programmaopbouw vanuit een visuele bril voor Indoor Ensembles en Showbands

In deze sessie zal Ron aan de hand van voorbeelden je meenemen in de wereld van “How to build your program” oftewel: “Hoe bouw je een succesvol programma op” Hij doet dit vanuit het perspectief Visual. Naast dat Ron in de top vanuit de jurywereld zit (DCI, BOA, WGI) is hij ook ontwerper van programma’s en heeft hij bij wereldberoemde en succesvolle groepen gewerkt (o.a. Blue Devils, Cadets, Santa Clara Vanguard en Carolina Crown). Maar hij heeft ook veel ervaring buiten de USA opgedaan in Europa en Azië dus heeft hij een goed zicht op de Europese ontwikkelingen.

13:30 uur Giff Howarth - Ensemble for Percussion

In deze Doe-Clinic zal Giff stilstaan bij het creëren van een ensemble. Neem je eigen instrument mee want Giff zal oefeningen doen waarbij ongeacht de stijl van spelen (traditioneel, corps style) hij met de groep aan het werk gaat. Het aardige is dat hij ook zal laten horen hoe je Corps Style invloeden in een traditionele slagwerkstijl kunt combineren. Voor spelende slagwerkers vanuit alle speelstijlen is het een enorm leuke ervaring om te horen hoe je met verschillende speelstijlen kunt omgaan. En voor instructeurs is het leerzaam om te horen hoe je een ensemble kunt creëren in een korte tijd.

Let op: de Clinic van Giff is ook in het Huis van Eemnes

14:45 uur Nola Jones en Paul Doop - Clinic Programmaopbouw vanuit een Effect bril voor Indoor Ensembles en Showbands

Nola en Paul zullen je meenemen in de wereld van Effect. Hierbij gaat het om de architectuur van een programma vanuit het perspectief Effect. Waar hou je rekening mee, hoe zit de triade van Effect in elkaar en hoe kun je deze toepassen in je programma.

Tezamen met de sessie Programma vanuit een visuele bril geeft je dit een goed beeld en praktische handvatten voor de opbouw van een programma.

Het programma voor Winds/Brass (voor tickets, kies bij Kaartverkoop: CGN Clinicdag 2020 - Brass)

13:00 - 15:30 Rob Balfoort - Quality of Sound

Wat kun jij als brass speler doen om een goede sound te produceren voor op het veld
Rob Balfoort zal op zijn onmiskenbare enthousiaste wijze de deelnemers meenemen in de wondere wereld van het blaasinstrument op het veld. Wat zijn de soms simpele manieren om in een korte tijd een beter kwalitatief geluid te produceren?
Er worden veel nieuwe oefeningen gebruikt! Heb je ooit eerder een clinic met Rob gevolgd? Kom dan weer, want dan weet je wat een leerzame en leuke sessie dit wordt.
Er wordt geen speciaal speelniveau verwacht, maar je moet wel noten kunnen lezen. Rob zal aan het begin inventariseren welk niveau er is. De clinic is voor alle blaasinstrumenten geschikt. Je moet wel je eigen instrument meenemen en een muziekstandaard.

Er gelden speciale ticketprijzen:
Voor CG en IP geldt: hoe meer sessies je bezoekt, hoe goedkoper ze zijn!
Voor de Praktijk sessies van Rob (Brass) en Giff (Percussion) geldt: met hoe meer mensen je komt, hoe goedkoper elk ticket is!

 Tip, deel dit event!

DSI (Director’s Showcase International)

DSI biedt materialen, uitrustingen, accessoires en attributen voor marchingbands, colorguards, orkesten en koren. De uitzonderlijke kwaliteit en service van deze toonaangevende organisatie zorgen voor een snelle levering en de beste producten. Het zorgt ervoor dat de groepen maximaal hun best kunnen doen.

Bezoek website

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Stanbury

Al meer dan 100 jaar produceert en ontwerpt Stanbury uniformen voor show- en marchingbands. Met toewijding en vastberadenheid weten ze de erfenis van de oprichter William Stanbury succesvol vorm te geven. Zijn filosofie om klanten met uitzonderlijke service te omringen, oog voor detail te hebben en kwaliteitsuniformen te produceren die duurzaam zijn, blijven ook vandaag de dag richting geven aan het succes van Stanbury.

Bezoek website

Guard Equipment

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven voor het nieuwe seizoen gaat via ons nieuwe Intranet. Klik op onderstaande link om daar naar toe te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://videovault.eu/cgn/index.php