Niels den Hollander nieuwe Colorguard Coördinator

Published on 06-10-2019 in CGN

Niels den Hollander nieuwe Colorguard Coördinator

CGN groeit al vele jaren en er gebeurt veel. Het “huis” wordt steeds groter en er komen steeds meer mensen bij. Dan is het belangrijk dat nieuwe mensen welkom worden geheten en zo snel mogelijk hun weg in het huis gaan vinden. Maar ook dat de mensen die er al “wonen” zich thuis blijven voelen. Twee niet te onderschatten taken. Voor Percussion en Winds verzorgt Cor Tjipjes dit al vele jaren. En vanaf nu is er voor alle Colorguards Niels den Hollander.

Niels den Hollander

Niels is geen onbekende op de CGN wedstrijden. Velen van jullie zullen hem wellicht al eens hebben gezien tijdens de contests. Meestal samen met zijn man Stephan van Nes (T&P jurylid).
Niels en Stephan wonen in Vlaardingen. “We hebben een leuke dochter van inmiddels 7 jaar en wie weet mogen wij haar ook ooit als trotse papa’s aan gaan moedigen wanneer zij op de vloer staat te schitteren,” kijkt hij alvast vooruit.

En terugkijkend, hoe is hij hier terecht gekomen?
“Voor mijzelf begon het allemaal ergens in 1999 toen ik lid ben geworden van Jong Avalance. Ik heb daar snare leren spelen en ben daarna drummajor geworden. Daarna door gegaan bij Avalance en heb daar nog een aantal jaren bassdrum gespeeld. In de jaren dat ik bij Avalance liep heb ik ook kennis gemaakt met winterguard. Avalance was toen nog actief en ik mocht bij de vloerploeg meehelpen.”
Vanuit Avalance is Niels naar Showband Jong-Holland gegaan, waar hij ook zijn man heeft leren kennen. “Na een jaar bassdrum te hebben gespeeld ben ik daar ook drummajor geworden.” Ondertussen nam Stephan hem steeds vaker mee naar CGN wedstrijden. “Zo raakte ik steeds meer betrokken bij de hobby, maar ook bij de organisatie.”

In 2017 heeft hij even een jaartje rust gehouden, maar het maken van muziek en de hobby begon hij toch te missen en zo is hij in 2018 en 2019 lid geweest van Jubal. “Daar heb ik vibraphone leren spelen en heb daar veel mooie momenten mogen beleven.” Props maken zorgde ervoor dat hij toch weer verbonden bleef met CGN. Na afgelopen winter besloot hij om de vacature te gaan vervullen als Colorguard Coördinator.

“Met een fulltime baan als meubelmaker en interieurbouwer blijft er niet veel tijd over voor een intensieve hobby zoals Jubal,” licht Niels zijn keuze toe. “Zeker niet als je ook nog een opgroeiende dochter hebt die graag wat aandacht wil krijgen van haar papa’s.”
Daarom ging Niels op zoek naar een invulling van zijn hobby, die hij goed kan combineren met zijn werk en thuis. En toen hij erachter kwam wat er precies verwacht werd van de Colorguard coordinator bij CGN, was de keuze gemaakt. Een functie die hem aansprak, bij de hobby waar hij graag bij is.

Niels kijkt er dan ook enorm naar uit om kennis met jullie te maken. “Maar ik heb vooral zin in om met jullie onze hobby uit te bouwen naar een nog groter en nog mooier geheel.”
Hij wil graag lang de gastheer zijn voor nieuwe units en aanspreekpunt zijn voor de al bekende units. “Ik heb er zin in om voor jullie aan de slag te gaan als de nieuwe Colorguard Coördinator.”

Niels maakt als Colorguard coordinator nu deel uit van het Kernteam van CGN. Heb je als Colorguard vragen voor hem, mail hem dan op n.denhollander@colorguard.org.

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware 3D is used by marching ensembles across the world to develop their routines. Since 1982, Pyware has been the recognized leader in drill design software.

Available in 3 editions, Pyware 3D is the solution for ensembles of any size or skill.

Visit website

Brainpink

Visit website

Creativeorange

Creativeorange creates platforms where people come together to shop, book trips, like, share and discuss. Platforms which helps companies grow, gain insight and compete.

Visit website

PMD Consulting group

Visit website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Visit website

DDF Beheer

Visit website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Visit website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Visit website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Visit website

Guard Gear UK

Visit website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Visit website

Please note, you are leaving this website

Registration takes place via our Intranet. Click the link below to start your registration process.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Share this page

Enter your details below and the e-mail address of the person you want to share this page with.

Note: you will leave the website

http://www.videovault.eu/