Contest Wijchen: een geweldige drukte met veel grootse prestaties

Published on 08-02-2020 in Seizoen 2020

Contest Wijchen: een geweldige drukte met veel grootse prestaties

Zoals ieder jaar, en dus ook dit jaar, mengen vanaf februari de Percussion en Winds groepen zich in het strijdgeweld. Met vijftig deelnemende groepen is dit de eerste grote contest van het seizoen. Met vier promoties in twee classes is het voor een aantal groepen ook een groot succes.

Het vrijwilligersteam van CGN United is om 11.15 uur in de ochtend klaar met het ombouwen van Sportcentrum Arcus tot een contesttheater. De Warming-up ruimte is gereed en de kleedkamers zijn klaar om de deelnemende groepen te ontvangen. Kortom Contest Wijchen kan beginnen.

Vandaag delen we de dag in drieën. We hebben om 14.35 uur om 18.10 uur en om 22.05 uur een retreat. Dit om tussendoor wat rust te creëren.

Om 12.00 uur is het Showtime en mogen de mini’s van Trinity de vloer betreden voor hun show.

Als de tijd verstrijkt komen we al aardig richting de laatste deelnemers in de Cadet Class. Hierna komen de deelnemers van Junior Class. Dan zijn we gereed voor de eerste retreat van deze dag. Wat een geweldige eerste deel hebben we vandaag mogen zien. De retreat beloofd veel voor de komende contests. In de Kids was 1 deelnemer. Trinity mini’s scoorden 73.570. De Cadet Class was goed vertegenwoordigd en hier is het reuze spannend. Hier wonnen vandaag The Pride Cadets met een score van 79.480. Ook de Junior Class wordt aangevoerd door de club uit Huizen. The Pride Junior behaalde hier 78.230. Maar de verschillen zijn niet al te groot.

Na een pauze komen we terug met de IPC en Winds competitie. WooDi mag als eerste dit seizoen hun allereerste show geven binnen de competitie. In de IPC en Winds competitie kennen we vandaag 3 classes. Er zijn deelnemers in de Junior, A en Open Class. We hebben geweldige shows gezien. Nieuwe ontwikkelingen en veel plezier was er terug te vinden op de vloer. WooDi Percussion Ensemble wint de IPC Junior class met een score van 63.600. In IPC A wint Advendo Percussion Ensemble, zij scoren 68.950. De Open wordt gewonnen door Percussion Unlimited met een score van 73.000. Winds Junior wordt gwonnen door Jong Beatrix’. Zij scoren 69.000. Winds A gaat naar Showband ’75 met een score van 69.350. Jubal Winds winnen in Winds Open Class met een score 75.700.

En zo eindigen we ook het middagprogramma en maken we ons langzaam op voor de laatste 18 groepen. We gaan verder met de Colorguard.

Om 19.00 uur strak, een schema om je vingers bij af te likken, gaan we verder met de Colorguard contest. Trinity betreedt als eerste deelnemer de vloer. Algaande de avond kunnen we stellen dat de competitie spannender en spannender wordt. Helaas zijn alle finalskaarten al uitverkocht anders zouden wij zeggen: “Wees er snel bij”. We mogen D-Zire en Trinity feliciteren zij zijn beiden vanuit de Prep Class gepromoveerd naar de RA Class. Trinity heeft ook de hoogste score: 84.620. Tijdens de RA competitie promoveren er ook twee groepen. Wilhelmus Winterguard en Red Light doen de volgende contest mee in de A Class. Ook voor hen een felicitatie. Red Light wint de RA met een score van 83.05, Wilhelmus volgt op maar één honderste. In de A Class wint voor de 2e keer op rij The Pride met een score van 78.760. De Open Class is wederom voor The Pride of the Netherlands met een score van 75.90 en de World is weer voor Sensation Performance Ensemble. Zij scoren 73.500

29 februari gaan we naar Almere voor een groot contest. In een bomvol Topsportcentrum zal, in een aantal classes met een prelims en finals-competitie (een voorronde in de ochtend, met een tweede optreden in de avond), geprobeerd worden de eigen score te verbeteren en zo misschien ook weer een plaatsje te stijgen.


Foto's: Roland van Kessel

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware 3D is used by marching ensembles across the world to develop their routines. Since 1982, Pyware has been the recognized leader in drill design software.

Available in 3 editions, Pyware 3D is the solution for ensembles of any size or skill.

Visit website

Brainpink

Visit website

Creativeorange

Creativeorange creates platforms where people come together to shop, book trips, like, share and discuss. Platforms which helps companies grow, gain insight and compete.

Visit website

PMD Consulting group

Visit website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Visit website

DDF Beheer

Visit website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Visit website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Visit website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Visit website

Guard Gear UK

Visit website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Visit website

Please note, you are leaving this website

Registration takes place via our Intranet. Click the link below to start your registration process.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Share this page

Enter your details below and the e-mail address of the person you want to share this page with.

Note: you will leave the website

http://www.videovault.eu/