Project Music Unlimited geëindigd

Gepubliceerd op 01-03-2023 in Phila Slag&Vlag/Music Unlimited

Project Music Unlimited geëindigd

Vandaag, 1 maart, is formeel het Project Music Unlimited afgerond. Het project dat Inclusiviteit nastreeft bij muziekverenigingen. Dit is het vervolg op het project Phila Slag&Vlag, het project waarvan de doelgroep CGN samen met Stichting Philadelphia Zorg de grondleggers zijn. Het doel was simpel op papier namelijk: mensen met een beperking te laten genieten van muziek en dans als onderdeel van een vereniging. Muziek maken of dansen kan op diverse plekken in het land, daar is dit project niet uniek in. Wij zagen voor ogen dat de deelnemers aan de Music Unlimitedgroepen een tweede thuis kregen bij een vereniging zoals zoveel mensen in Nederland dat hebben of hebben gehad in hun jeugd. Muziek maken en dansen is daarbij een middel, het doel is om deel uit te maken van een groter geheel dat wel midden in de maatschappij staat. Voor ons is dat de muziek en dansvereniging. Het donateursconcert, het binnnenhalen van de avondvierdaagse, het kerstconcert, de bingo-avond, de jaarlijkse verenigingsavond….daar horen alle leden bij van de vereniging dus inclusief de leden met een extra talent zoals we ze bij CGN noemen. Ze hebben echt een extra talent namelijk het onvoorwaardelijk plezier hebben in het samen muziek maken of dansen en erbij horen!

Het begon met een gesprek bij de toenmalige voorzitter van de Raad van Bestuur van Philadelphia, Greet Prins. Daarna een mooi gesprek dat ik had met Jelle Roeper bij hem in de achtertuin op een zomerse middag. Ik zag in Jelle de meest geschikte projectleider voor dit avontuur. Jelle was direct enthousiast toen hij hoorde dat Philadelphia erachter stond vanuit het topmanagement.

We zijn toen samen aan dit avontuur begonnen en toen dit project verder ging onder de naam Music Unlimited door een subsidie van het Fonds Cultuur Participatie via HandicapNL kwam Corona. Het was geen makkelijke opgave maar door het doorzettingsvermogen van Jelle hebben we de belangrijkste doelstellingen behaald. Ook de steun van Esther Primowees (directeur Expertisecentrum bij Philadelphia) mag hierbij niet onvermeld blijven als ook de begeleiding vanuit HandicapNL. Op dit moment werken we aan een vervolg want we zijn nog lang niet klaar.

Als voorzitter van CGN kijk ik met enorm veel trots terug op wat er bereikt is. Dit jaar zullen er meer dan 30 verenigingen inclusief zijn en honderden mensen met een speciaal talent beleven wekelijks plezier aan het maken van muziek of het dansen op muziek. Maar nog meer mensen erom heen genieten mee van het plezier. Het project heeft een enorm bereik in de omgeving van de deelnemers. Het levert verenigingen vaak ook meer vrijwilligers op en erkenning vanuit hun gemeente of gemeenschap.

Op de CGN-evenementen zijn de Music Unlimitedgroepen niet meer weg te denken en dat gaan we blijvend ondersteunen. Wij zullen de Music Unlimitedgroepen altijd een podium geven want wij zien het plezier dat de deelnemers eraan beleven als ze voor het publiek spelen, maar ook bij de meegereisde ouders, hun vrijwilligers en begeleiders. Hun optredens raakt ook onze vrijwilligers en het CGN-publiek en laat zien waar het om draait: Muziek en dans voor iedereen!

Dank aan het werk van alle vrijwilligers bij de reeds inclusieve muziekverenigingen en projectleider Jelle Roeper voor zijn doorzettingsvermogen, Stichting Philadelphia Zorg, Fonds Cultuur Participatie en HandicapNL voor de financiële ondersteuning.

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/