Waanzinnige dag in een gezellig Topsportcentrum.

Published on 29-02-2020 in Seizoen 2020

Waanzinnige dag in een gezellig Topsportcentrum.

Sinds gisteravond wordt er al hard gewerkt in het Topsportcentrum Almere om alles op tijd gereed te hebben voor contest Almere. Vanochtend vroeg worden de laatste puntjes op de bekende i gezet. Met 86 optredens door deelnemers uit zes verschillende landen is dit een van de grootste evenementen van het CGN-seizoen. En terwijl het buiten nat en winderig is, kunnen we binnen genieten.

Om 08.30 uur start de contest met IP Class. Advendo PE betreden als allereerste vandaag de vloer. Wat een fantastisch Prelims ochtend is dit. Ondanks het vroege tijdstip wordt er al op zeer hoog niveau gepresteerd. Wat dan natuurlijk veel beloofd voor Finals later op deze dag. Gaande de ochtend wordt het hoe langer hoe drukker en gezelliger in de hal. Als om 13.39 uur Sensation Perfomance Ensemble World als laatste de Prelims afsluit kunnen we nu al spreken over een zeer geslaagde ochtend. En dat het tijdens Finals spannend gaat worden hoeven wij je niet te vertellen.
In verschillende Colorguard classes is het prelims optreden extra belangrijk, omdat niet alle groepen kunnen optreden in het avondprogramma. In de Regional A Class gaan de beste vier groepen door, in de A-Class de beste vijf.

In de middag zijn het vooral de jeugdgroepen die we op de vloer zien. De programma’s zijn aangrijpend, ontroerend, maar vooral heerlijk om van te genieten.

De drie deelnemers in Kids Class waren aan elkaar gewaagd, met Trinity Mini’s als eerste met 74,74 punten, The Pride PreCadets met amper 4 tienden minder en Sensation daar weer minder dan twee punten achter. The Pride pakte wel de volle winst in de Cadet en de Junior Class. Indoor Winds Junior Class wordt gewonnen door Beatrix, hun “The Floor is Lava” programma is bijna letterlijk het tegenovergestelde van dat van de nummer twee in deze class, Johan Friso met “Snow”.
Een unit die voor het allereerst meedoet bij CGN is Focus uit Den Helder. In de Prep Class scoren zij ruim 79 punten, een prachtig resultaat voor zo’n eerste keer. Ook bij Indoor Percussion zien we een debutant: Showband Hollandia scoort in de Prep Class een zeer verdienstelijke 70,1.

We sluiten de middag af met twee Franse deelnemers in de Percussion Concert Class. Red Light verslaat daarin Red Infinity.

Op de uitslagen-pagina vind je inmiddels alle scores die tot nu toe bekend zijn.

De eerste optredens van het avondprogramma zijn nu alweer in volle gang, we doen daarvan later apart verslag.

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware 3D is used by marching ensembles across the world to develop their routines. Since 1982, Pyware has been the recognized leader in drill design software.

Available in 3 editions, Pyware 3D is the solution for ensembles of any size or skill.

Visit website

Brainpink

Visit website

Creativeorange

Creativeorange creates platforms where people come together to shop, book trips, like, share and discuss. Platforms which helps companies grow, gain insight and compete.

Visit website

PMD Consulting group

Visit website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Visit website

DDF Beheer

Visit website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Visit website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Visit website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Visit website

Guard Gear UK

Visit website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Visit website

Please note, you are leaving this website

Registration takes place via our Intranet. Click the link below to start your registration process.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Share this page

Enter your details below and the e-mail address of the person you want to share this page with.

Note: you will leave the website

http://www.videovault.eu/