Waanzinnige dag in een gezellig Topsportcentrum

Gepubliceerd op 29-02-2020 in Seizoen 2020

Waanzinnige dag in een gezellig Topsportcentrum

Sinds gisteravond wordt er al hard gewerkt in het Topsportcentrum Almere om alles op tijd gereed te hebben voor contest Almere. Vanochtend vroeg worden de laatste puntjes op de bekende i gezet. Met 86 optredens door deelnemers uit zes verschillende landen is dit een van de grootste evenementen van het CGN-seizoen. En terwijl het buiten nat en winderig is, kunnen we binnen genieten.

Om 08.30 uur start de contest met IP Class. Advendo PE betreden als allereerste vandaag de vloer. Wat een fantastisch Prelims ochtend is dit. Ondanks het vroege tijdstip wordt er al op zeer hoog niveau gepresteerd. Wat dan natuurlijk veel beloofd voor Finals later op deze dag. Gaande de ochtend wordt het hoe langer hoe drukker en gezelliger in de hal. Als om 13.39 uur Sensation Perfomance Ensemble World als laatste de Prelims afsluit kunnen we nu al spreken over een zeer geslaagde ochtend. En dat het tijdens Finals spannend gaat worden hoeven wij je niet te vertellen.
In verschillende Colorguard classes is het prelims optreden extra belangrijk, omdat niet alle groepen kunnen optreden in het avondprogramma. In de Regional A Class gaan de beste vier groepen door, in de A-Class de beste vijf.

In de middag zijn het vooral de jeugdgroepen die we op de vloer zien. De programma’s zijn aangrijpend, ontroerend, maar vooral heerlijk om van te genieten.

De drie deelnemers in Kids Class waren aan elkaar gewaagd, met Trinity Mini’s als eerste met 74,74 punten, The Pride PreCadets met amper 4 tienden minder en Sensation daar weer minder dan twee punten achter. The Pride pakte wel de volle winst in de Cadet en de Junior Class. Indoor Winds Junior Class wordt gewonnen door Beatrix, hun “The Floor is Lava” programma is bijna letterlijk het tegenovergestelde van dat van de nummer twee in deze class, Johan Friso met “Snow”.
Een unit die voor het allereerst meedoet bij CGN is Focus uit Den Helder. In de Prep Class scoren zij ruim 79 punten, een prachtig resultaat voor zo’n eerste keer. Ook bij Indoor Percussion zien we een debutant: Showband Hollandia scoort in de Prep Class een zeer verdienstelijke 70,1.

We sluiten de middag af met twee Franse deelnemers in de Percussion Concert Class. Red Light verslaat daarin Red Infinity.

Op de uitslagen-pagina vind je inmiddels alle scores die tot nu toe bekend zijn.

De eerste optredens van het avondprogramma zijn nu alweer in volle gang, we doen daarvan later apart verslag.

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/