Maak van je hobby je werk

Published on 26-12-2019 in CGN Media

Maak van je hobby je werk

De Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers en CGN gaan elkaar versterken

In militaire kringen is de bekendheid groot, maar buiten de militaire wereld kan de bekendheid van De Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers nog wel wat beter. Dat begint al bij de beeldvorming over hen: “Veel mensen denken dat je een afgeronde conservatoriumopleiding moet hebben om bij de Tamboers en Pijpers te kunnen spelen maar dit is absoluut niet het geval! Wij zoeken vooral jonge mensen uit de amateurmuziek die hun passie voor muziek maken graag willen kunnen combineren met het militair zijn”.

Aan het woord is Adjudant Ed Oosterom, Hoofd van De Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers en tevens 1e Tamboer- Maître.

CGN zoekt verbinding met de wereld om haar heen. Het is geweldig om te zien hoe in de Verenigde Staten van Amerika bijvoorbeeld The Marines Drum & Bugle Corps uit Washington veelvuldig te zien is bij evenementen van onder meer Drum Corps International (DCI), Bands of America (BoA, voor Highschoolbands) en Winter Guard International (WGI). Hiermee laten ze het publiek en de deelnemers zien dat zij als militairen deze organisaties en haar doelstellingen ondersteunen, maar ook dat ze het belangrijk vinden dat die wedstrijden er zijn. “Want op die evenementen staan voor ons potentiële leden op het veld en het is ook een goede gelegenheid om het korps te laten zien aan het publiek.”

Voorzitter van CGN Paul Doop: “Hier zag ik ook de brug met de Tamboer en Pijpers. Ik kwam in gesprek met Ed Oosterom en ik heb hem uitgenodigd om eens te komen kijken bij de CGN-wedstrijd in Almere in februari 2019”.

“Toen ik op uitnodiging van CGN op een wedstrijd mocht meekijken achter de schermen kreeg ik een goed gevoel over deze vorm van wedstrijden die CGN aanbiedt. Ik zag daar dat de leden van de groepen met een enorme drive bezig waren met hun hobby. Ze straalden commitment en volharding uit. Onze kernwaarden zijn Verbondenheid, Kracht en Toewijding en dat zijn precies de waarden die ik terugzag bij de leden van de groepen die meededen aan de wedstrijd van CGN.

“Hoewel Indoor Percussion en Indoor Winds qua uiterlijkheden anders zijn dan wat wij als Tamboers en Pijpers laten zien, zag ik wel dezelfde inzet die wij van onze mensen ook vragen. Prestatiegericht, competitief en met een fysieke en mentale uitdaging. Daar zie je veel parallellen met wat wij bij de Tamboers & Pijpers zien en voelen,” aldus Ed. “Ik voelde me meteen thuis bij deze vorm van competitie”.

Paul en Ed zagen allerlei mogelijkheden om elkaar te versterken en hier rolt nu de samenwerking uit tussen de Tamboers en Pijpers en CGN.

Op de diverse CGN-evenementen zal er een door mariniers bemande informatiestand van de Tamboers en Pijpers aanwezig zijn en ook zal er met enige regelmaat nieuws en informatie te zijn lezen zijn via de CGN-site en haar social media kanalen. De Tamboers en Pijpers zullen te zien zijn op de CGN Championships in maart 2020 en ook zullen ze meedoen aan de CGN-slagwerkdag op de zondag na de CGN Championships. De mariniers willen actief in gesprek gaan met de leden van de Indoor Percussion en Indoor Winds groepen om hun verhaal te vertellen en hopelijk wordt zo een aantal mensen geïnteresseerd om Tamboer of Pijper te worden.

CGN Media heeft samen met Brainpink een documentaire over de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers gemaakt met interviews, impressies van repetities en van de militaire training. Hou de site in de gaten, want binnenkort verschijnt deze!

https://www.youtube.com/watch?v=zQ4yEGyh70o

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware 3D is used by marching ensembles across the world to develop their routines. Since 1982, Pyware has been the recognized leader in drill design software.

Available in 3 editions, Pyware 3D is the solution for ensembles of any size or skill.

Visit website

Brainpink

Visit website

Creativeorange

Creativeorange creates platforms where people come together to shop, book trips, like, share and discuss. Platforms which helps companies grow, gain insight and compete.

Visit website

PMD Consulting group

Visit website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Visit website

DDF Beheer

Visit website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Visit website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Visit website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Visit website

Guard Gear UK

Visit website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Visit website

Please note, you are leaving this website

Registration takes place via our Intranet. Click the link below to start your registration process.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Share this page

Enter your details below and the e-mail address of the person you want to share this page with.

Note: you will leave the website

http://www.videovault.eu/