Hall of Fame-lid Andries van de Graaf overleden

Published on 03-06-2019 in CGN

Hall of Fame-lid Andries van de Graaf overleden

Dit weekeinde bereikte ons het droevige bericht dat Andries van de Graaf, lid van de CGN Hall of Fame woensdag 29 mei jl is overleden. Hiermee is een van de grondleggers van het huidige CGN van ons heen gegaan.

Naast zijn baanbrekend werk bij Jubal uit Dordrecht stak Andries veel tijd in de nationale drumcorps en later winterguard activiteit. Hij was actief als jurylid bij CGN en ook juryvoorzitter. Andries was de drijvende kracht achter het opzetten van een educatieplan voor CGN en daarna was hij hiervoor verantwoordelijk voor van 1980 tot 1992. Hij zag toen al in dat dit een belangrijke factor zou worden voor CGN. Andries gaf hiermee een stevig fundament door aan de volgende generatie juryleden en bestuurders van CGN.

Voorzitter CGN Paul Doop: Ik wist dat Andries ongeneeslijk ziek was en was daarom enorm geroerd maar ook vereerd dat hij samen met met zijn vrouw naar de 40e CGN Championships kwam. Hoewel hij toen al veel pijn had, zag ik dat hij genoot van dit spektakel en vond hij het vreselijk dat hij niet de hele avond kon blijven. In een fijn gesprek een paar weken geleden nog bij hem thuis vertelde hij me dat hij met veel trots keek naar CGN. “Met alles wat we destijds als pioniers (zoals o.a. ook Jan Meijjer en ik) probeerden, zijn jullie er als enige in geslaagd om van een goed idee toen een groot succes nu te maken, en dat al jarenlang” Ik was vereerd dat Andries deze woorden sprak. Andries was altijd eerlijk en duidelijk wat hij vond van zaken en zo ook richting CGN. In de afgelopen jaren hebben we mooie discussies gehad over onze activiteit en motiveerde hij mij en CGN om dat extra stapje te zetten om de activiteit nog verder te brengen.

Andries is een medegrondlegger van CGN en wij bij CGN zijn dan ook enorm verdrietig dat hij ons is ontvallen.

Namens CGN wens ik Helma, de kinderen en hun gezinnen veel kracht en sterkte toe met dit grote verlies.

Paul Doop

Voorzitter CGN

 Tip, deel dit bericht!

Evans

Evans Drumheads has been in the music industry for more than 40 years, and those six words best describe the history and vision of the company. Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators.

Visit website

Promark

The Promark company was founded in 1957 by Herb Brochstein, a professional drummer and drum shop owner. Promark has always been a family business and so continues with the 2011 purchase by D’Addario & Company from Herb’s son Maury. The offices and factory remain in Houston, Texas; manufacturing hickory, maple and Japanese Shira Kashi™ Oak (Promark was the first American drumstick company to successfully market sustainable Japanese Oak) drumsticks in its modern 90,000 square foot facility.

Visit website

Pyware

Pyware 3D is used by marching ensembles across the world to develop their routines. Since 1982, Pyware has been the recognized leader in drill design software.

Available in 3 editions, Pyware 3D is the solution for ensembles of any size or skill.

Visit website

Brainpink

Visit website

Creativeorange

Creativeorange creates platforms where people come together to shop, book trips, like, share and discuss. Platforms which helps companies grow, gain insight and compete.

Visit website

Think one

Visit website

PMD Consulting group

Visit website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Visit website

VSB Fonds

Het VSB Fonds ondersteunt CGN met haar pijler Educatie. Via feedback, workshops, clinics zowel fysiek als online content bereikt CGN honderden individuele leden en instructeurs. Hiermee brengt CGN de activiteit in haar geheel op een hoger niveau, jaar in jaar uit. Specifiek in 2021 heeft het VSB Fonds een financiële bijdrage geleverd waardoor de fysieke en online sessie mede mogelijk gemaakt werd in 2021 en 2022.

Visit website

Please note, you are leaving this website

Registration takes place via our Intranet. Click the link below to start your registration process.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Share this page

Enter your details below and the e-mail address of the person you want to share this page with.

Note: you will leave the website

http://www.videovault.eu/