Hall of Fame lid Rob Ramselaar overleden

Published on 16-06-2020 in CGN

Hall of Fame lid Rob Ramselaar overleden

Onlangs bereikte ons het slechte nieuws dat na een ongelijke strijd met een vreselijke ziekte CGN Hall of Fame lid Rob Ramselaar is overleden.

Vera van den Meiracker, CGNs Event Coordinator, kent Rob niet alleen als man van het eerste uur bij CGN. Zij kent hem ook van haar eigen tijd bij Avant Courir. "Rob was altijd in voor een biertje en een gesprek aan de bar en je zag hem nooit zonder zijn trommelstokken in zijn hand of zijn broekzak," herinnert zij zich. "Hij was niet alleen een enorm leuke, maar ook bijzonder goede instructeur. Ik heb zelf nog les van hem gehad toen ik een jaar met multitoms heb gelopen."

Voorzitter Paul Doop: "Ik heb Rob leren kennen in beginjaren 80 als slagwerkinstructeur bij In Aethere Musica en later Avant Courir.

Met zijn drive en kennis heeft hij als voorbeeld gediend voor vele andere slagwerk-instructeurs. Hij heeft zich enorm ingezet om Drum Corps in Nederland op de kaart te zetten als bestuurder van Drum Corps Holland. Daaruit is uiteindelijk ook CGN voortgekomen en ook daarin had hij een groot aandeel."

Hiervoor is Rob dan ook niet voor niets geëerd door hem op te nemen in de allereerste lichting van de Hall of Fame, toen CGN verderging als zelfstandige organisatie in 1995.

Rob was een vaste gast op de CGN-evenementen. "Altijd samen met zijn broer Ron kwam ik ze tegen op de CGN Championships maar ook vaak op de contest in Almere," gaat Paul verder. "Rob vond het fantastisch toen wij Indoor Percussion introduceerden en later ook Indoor Winds. We konden uren praten over geweldige slagwerkarrangementen en over de huidige stand van zaken van showbands in Nederland."

Rob was een echte fan van CGN. We zullen hem herinneren als een van de grondleggers van drum corps in Nederland en als trots lid van de CGN Hall of Fame. We zullen hem als mens missen op onze evenementen.

 Tip, deel dit bericht!

Evans

Evans Drumheads has been in the music industry for more than 40 years, and those six words best describe the history and vision of the company. Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators.

Visit website

Promark

The Promark company was founded in 1957 by Herb Brochstein, a professional drummer and drum shop owner. Promark has always been a family business and so continues with the 2011 purchase by D’Addario & Company from Herb’s son Maury. The offices and factory remain in Houston, Texas; manufacturing hickory, maple and Japanese Shira Kashi™ Oak (Promark was the first American drumstick company to successfully market sustainable Japanese Oak) drumsticks in its modern 90,000 square foot facility.

Visit website

Pyware

Pyware 3D is used by marching ensembles across the world to develop their routines. Since 1982, Pyware has been the recognized leader in drill design software.

Available in 3 editions, Pyware 3D is the solution for ensembles of any size or skill.

Visit website

Brainpink

Visit website

Creativeorange

Creativeorange creates platforms where people come together to shop, book trips, like, share and discuss. Platforms which helps companies grow, gain insight and compete.

Visit website

Think one

Visit website

PMD Consulting group

Visit website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Visit website

VSB Fonds

Het VSB Fonds ondersteunt CGN met haar pijler Educatie. Via feedback, workshops, clinics zowel fysiek als online content bereikt CGN honderden individuele leden en instructeurs. Hiermee brengt CGN de activiteit in haar geheel op een hoger niveau, jaar in jaar uit. Specifiek in 2021 heeft het VSB Fonds een financiële bijdrage geleverd waardoor de fysieke en online sessie mede mogelijk gemaakt werd in 2021 en 2022.

Visit website

Please note, you are leaving this website

Registration takes place via our Intranet. Click the link below to start your registration process.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Share this page

Enter your details below and the e-mail address of the person you want to share this page with.

Note: you will leave the website

http://www.videovault.eu/