Hall of Fame lid Rob Ramselaar overleden

Gepubliceerd op 16-06-2020 in CGN

Hall of Fame lid Rob Ramselaar overleden

Onlangs bereikte ons het slechte nieuws dat na een ongelijke strijd met een vreselijke ziekte CGN Hall of Fame lid Rob Ramselaar is overleden.

Vera van den Meiracker, CGNs Event Coordinator, kent Rob niet alleen als man van het eerste uur bij CGN. Zij kent hem ook van haar eigen tijd bij Avant Courir. "Rob was altijd in voor een biertje en een gesprek aan de bar en je zag hem nooit zonder zijn trommelstokken in zijn hand of zijn broekzak," herinnert zij zich. "Hij was niet alleen een enorm leuke, maar ook bijzonder goede instructeur. Ik heb zelf nog les van hem gehad toen ik een jaar met multitoms heb gelopen."

Voorzitter Paul Doop: "Ik heb Rob leren kennen in beginjaren 80 als slagwerkinstructeur bij In Aethere Musica en later Avant Courir.

Met zijn drive en kennis heeft hij als voorbeeld gediend voor vele andere slagwerk-instructeurs. Hij heeft zich enorm ingezet om Drum Corps in Nederland op de kaart te zetten als bestuurder van Drum Corps Holland. Daaruit is uiteindelijk ook CGN voortgekomen en ook daarin had hij een groot aandeel."

Hiervoor is Rob dan ook niet voor niets geëerd door hem op te nemen in de allereerste lichting van de Hall of Fame, toen CGN verderging als zelfstandige organisatie in 1995.

Rob was een vaste gast op de CGN-evenementen. "Altijd samen met zijn broer Ron kwam ik ze tegen op de CGN Championships maar ook vaak op de contest in Almere," gaat Paul verder. "Rob vond het fantastisch toen wij Indoor Percussion introduceerden en later ook Indoor Winds. We konden uren praten over geweldige slagwerkarrangementen en over de huidige stand van zaken van showbands in Nederland."

Rob was een echte fan van CGN. We zullen hem herinneren als een van de grondleggers van drum corps in Nederland en als trots lid van de CGN Hall of Fame. We zullen hem als mens missen op onze evenementen.

 Tip, deel dit bericht!

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

Thinkone

Bezoek website

PMD Consulting group

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/