Opnieuw informatieavond over de CGN Competitie

Published on 18-08-2019 in CGN

Opnieuw informatieavond over de CGN Competitie

Op dinsdagavond 17 september organiseert CGN weer een informatieavond in Eemnes. Een kennismaking met Indoor Percussion, Indoor Winds en Color Guard, de almaar groeiende vormen van competitie voor Slagwerk-, Brass- en Color Guard Ensembles.

De competitie voor slagwerkgroepen en blazersensembles van CGN blijft nieuwe groepen trekken. De deelnemers noemen het verfrissend, gaaf en laten in korte tijd een enorme groei zien. Meedoen aan de competitie blijkt een goede en effectieve manier om met je groep te werken aan kwaliteit. CGN, onderdeel van de KNMO, organiseert al jaren een bijzondere competitie voor slagwerkgroepen, color guardgroepen en blazersensembles op het gebied van Show.

De kracht van het concept is dat het om een relatief kort programma gaat (tussen de 5 en 7 minuten) waarbinnen je het beste van jezelf laat zien als groep zowel op inhoud (artistiek) als uitvoering. De competitie heeft een enorme aantrekkingskracht omdat verenigingen deze vorm gebruiken om onderdelen van hun show die ze buiten geven, uit te proberen OF ze gebruiken het als trainingsmiddel voor hun leden ter voorbereiding op het zomerprogramma. Majorette- en Twirlgroepen maar ook dansgroepen gebruiken het als goed alternatief naast hun reguliere programma-onderdelen, om zo een breder aspect van hun kunnen te laten zien aan het publiek. Steeds meer showbands gebruiken het CGN-circuit om hun show uit te proberen en zelfs om hun indoorshow als tweede of derde product aan impressario's te kunnen verkopen.

De kwalitatieve groei wordt mede gestimuleerd doordat elk optreden wordt becommentarieerd door een zeer kundig, internationaal juryteam. De verenigingen staan versteld hoe snel ze kwalitatief groeien door de manier van het geven van deze input maar ook het bieden van workshops en clinics, soms zelfs op de wedstrijddag.

Dit klinkt misschien voor u als vereniging nog wat vaag of misschien roept het allemaal vragen op. Kom dan naar de CGN-Informatieavond! Op dinsdagavond 17 september houdt CGN haar Informatieavond voor geïnteresseerde groepen. Op deze avond wordt verteld hoe het CGN-circuit in elkaar zit, wat de reglementen zijn, wat je als groep op een wedstrijddag meemaakt, wie de mensen zijn waar je terecht kan met al je vragen en hoe de inschrijving verloopt. Ook zijn er groepen aanwezig die al jaren meedoen omdat zij het belangrijk vinden nieuwe groepen te helpen dus je kunt gelijk bij deze mensen vragen hoe zij het doen.

Kom dus met je kaderleden en bestuur naar de CGN Informatieavond Seizoen 2020. Geef je op via het formulier in de agenda.

Dinsdagavond 17 september 2019

Aanvang: 20.00 uur

Sportcentrum De Hilt

Hasselaarlaan 1c

3755 AV EEMNES

Come and meet us!

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware 3D is used by marching ensembles across the world to develop their routines. Since 1982, Pyware has been the recognized leader in drill design software.

Available in 3 editions, Pyware 3D is the solution for ensembles of any size or skill.

Visit website

Brainpink

Visit website

Creativeorange

Creativeorange creates platforms where people come together to shop, book trips, like, share and discuss. Platforms which helps companies grow, gain insight and compete.

Visit website

PMD Consulting group

Visit website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Visit website

DDF Beheer

Visit website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Visit website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Visit website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Visit website

Guard Gear UK

Visit website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Visit website

Please note, you are leaving this website

Registration takes place via our Intranet. Click the link below to start your registration process.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Share this page

Enter your details below and the e-mail address of the person you want to share this page with.

Note: you will leave the website

http://www.videovault.eu/