Verenigingsbestuurder? Meld je aan voor de KNMO-opleiding!

Published on 21-01-2020 in KNMO

Verenigingsbestuurder? Meld je aan voor de KNMO-opleiding!

Hoe bestuur je effectief een muziekvereniging in een samenleving die steeds complexer wordt? Hoe verbeter ik de organisatie van mijn muziekvereniging? Het zijn vragen waar veel bestuurders van muziekverenigingen tegenaan lopen. De KNMO wil verenigingsbestuurders graag de mogelijkheid geven zichzelf te ontwikkelen én de kwaliteit van de muzieksector verbeteren. Daarom wordt dit voorjaar een pilot gestart. In deze pilot krijgen 15 bestuurders de kans om gratis deel te nemen aan de cursus ‘Besturen met impact’. Ben jij verenigingsbestuurder? Lees dan snel verder en meld je voor 9 februari aan want vol is vol!

Tijdens de cursus krijgen bestuursleden handvatten aangereikt om hun vereniging effectief te besturen. De opleiding wordt aangeboden door de KNVB. KNMO-vicevoorzitter Toon Peerboom: ‘De KNVB heeft een grote staat van dienst opgebouwd met hun KNVB-academie. Met deze pilot willen wij graag gebruik maken van deze kennis. Natuurlijk zijn er grote verschillen tussen sport- en muziekverenigingen. Maar tegelijk zijn er ook grote overeenkomsten bij het besturen van verenigingen. Bijvoorbeeld als het gaat over vrijwilligersbeleid, maatschappelijke meerwaarde van een vereniging of persoonlijk leiderschap van de vereniging.’

De KNMO gebruikt de ervaringen van de deelnemers om te kijken hoe de ondersteuning van de verenigingsbestuurders verbeterd kan worden. Toon Peerboom: ‘Wij vinden het belangrijk om te kijken waar verenigingsbestuurders behoefte aan hebben. Daarom nemen wij de kosten van de cursus op ons. Deelname aan de pilot is dus gratis.’

Besturen met impact in het kort

Wat houdt de cursus in?

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Je volgt de cursus samen met bestuurders van sportverenigingen. De bijeenkomsten, zelfstudieopdrachten en eindopdracht vragen een tijdsinvestering van ongeveer veertig uur in ongeveer vier maanden.

Waar wordt de cursus gegeven?

De cursus wordt aangeboden op ongeveer twintig verschillende locaties verspreid door het hele land.

Voor wie?

Voor bestuurders van muziekverenigingen of bonden die aangesloten zijn bij de KNMO.

Hoeveel kost het?

Omdat het om een pilot gaat betaalt de KNMO de kosten. Wel verwachten wij daarom van de deelnemers dat zij de cursus afronden zodat de ervaringen gebruikt kunnen worden om de ondersteuning van bestuurders van muziekverenigingen te verbeteren.

Hoe meld ik me aan?

Aanmelden kan door te mailen naar Marc Smits msmits@knmo.nl . Doe dit voor 9 februari. Vermeld daarbij je naam, bij welke muziekvereniging of bond je bestuurder bent en wat je verantwoordelijkheden binnen die vereniging zijn. Let wel: er zijn slechts 15 plekken, dus vol is vol!

Meer informatie?

Kijk hier: knmo.nl/verenigingsbestuurder-meld-je-aan.../

Of neem contact op met Marc Smits via msmits@knmo.nl of via 085- 7822810.

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware 3D is used by marching ensembles across the world to develop their routines. Since 1982, Pyware has been the recognized leader in drill design software.

Available in 3 editions, Pyware 3D is the solution for ensembles of any size or skill.

Visit website

Brainpink

Visit website

Creativeorange

Creativeorange creates platforms where people come together to shop, book trips, like, share and discuss. Platforms which helps companies grow, gain insight and compete.

Visit website

PMD Consulting group

Visit website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Visit website

DDF Beheer

Visit website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Visit website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Visit website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Visit website

Guard Gear UK

Visit website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Visit website

Please note, you are leaving this website

Registration takes place via our Intranet. Click the link below to start your registration process.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Share this page

Enter your details below and the e-mail address of the person you want to share this page with.

Note: you will leave the website

http://www.videovault.eu/