Verenigingsbestuurder? Meld je aan voor de KNMO-opleiding!

Gepubliceerd op 21-01-2020 in KNMO

Verenigingsbestuurder? Meld je aan voor de KNMO-opleiding!

Hoe bestuur je effectief een muziekvereniging in een samenleving die steeds complexer wordt? Hoe verbeter ik de organisatie van mijn muziekvereniging? Het zijn vragen waar veel bestuurders van muziekverenigingen tegenaan lopen. De KNMO wil verenigingsbestuurders graag de mogelijkheid geven zichzelf te ontwikkelen én de kwaliteit van de muzieksector verbeteren. Daarom wordt dit voorjaar een pilot gestart. In deze pilot krijgen 15 bestuurders de kans om gratis deel te nemen aan de cursus ‘Besturen met impact’. Ben jij verenigingsbestuurder? Lees dan snel verder en meld je voor 9 februari aan want vol is vol!

Tijdens de cursus krijgen bestuursleden handvatten aangereikt om hun vereniging effectief te besturen. De opleiding wordt aangeboden door de KNVB. KNMO-vicevoorzitter Toon Peerboom: ‘De KNVB heeft een grote staat van dienst opgebouwd met hun KNVB-academie. Met deze pilot willen wij graag gebruik maken van deze kennis. Natuurlijk zijn er grote verschillen tussen sport- en muziekverenigingen. Maar tegelijk zijn er ook grote overeenkomsten bij het besturen van verenigingen. Bijvoorbeeld als het gaat over vrijwilligersbeleid, maatschappelijke meerwaarde van een vereniging of persoonlijk leiderschap van de vereniging.’

De KNMO gebruikt de ervaringen van de deelnemers om te kijken hoe de ondersteuning van de verenigingsbestuurders verbeterd kan worden. Toon Peerboom: ‘Wij vinden het belangrijk om te kijken waar verenigingsbestuurders behoefte aan hebben. Daarom nemen wij de kosten van de cursus op ons. Deelname aan de pilot is dus gratis.’

Besturen met impact in het kort

Wat houdt de cursus in?

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Je volgt de cursus samen met bestuurders van sportverenigingen. De bijeenkomsten, zelfstudieopdrachten en eindopdracht vragen een tijdsinvestering van ongeveer veertig uur in ongeveer vier maanden.

Waar wordt de cursus gegeven?

De cursus wordt aangeboden op ongeveer twintig verschillende locaties verspreid door het hele land.

Voor wie?

Voor bestuurders van muziekverenigingen of bonden die aangesloten zijn bij de KNMO.

Hoeveel kost het?

Omdat het om een pilot gaat betaalt de KNMO de kosten. Wel verwachten wij daarom van de deelnemers dat zij de cursus afronden zodat de ervaringen gebruikt kunnen worden om de ondersteuning van bestuurders van muziekverenigingen te verbeteren.

Hoe meld ik me aan?

Aanmelden kan door te mailen naar Marc Smits msmits@knmo.nl . Doe dit voor 9 februari. Vermeld daarbij je naam, bij welke muziekvereniging of bond je bestuurder bent en wat je verantwoordelijkheden binnen die vereniging zijn. Let wel: er zijn slechts 15 plekken, dus vol is vol!

Meer informatie?

Kijk hier: knmo.nl/verenigingsbestuurder-meld-je-aan.../

Of neem contact op met Marc Smits via msmits@knmo.nl of via 085- 7822810.

 Tip, deel dit bericht!

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

Thinkone

Bezoek website

PMD Consulting group

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/