Een onstuimige dag aan het Kalverdijkje in Leeuwarden

Published on 17-03-2019 in Season 2019

Een onstuimige dag aan het Kalverdijkje in Leeuwarden

De allerlaatste reguliere contest van het seizoen vindt plaats in Leeuwarden. Alle deelnemers zetten hun beste beentje voor. De meesten om een goede uitgangspositie neer te zetten voor de CGN Championships, anderen omdat het hun laatste wedstrijd van hun CGN seizoen is. Zo bereidt Sensation (CG Open Class) zich voor op een trip naar de WGI World Championships in Amerika en kiest Pasveer (IW Open Class) om hun seizoen te eindigen in hun hometown Leeuwarden. Beiden nemen wel afscheid van hun CGN seizoen met een eerste plaats in hun Class.

Het is een vol programma met twaalf uur competitie. Op vrijdagavond is de zaal door de crew van CGN al omgetoverd tot theater in een gymzaal. Om 8 uur waren de medewerkers alweer present om alles tiptop in orde te maken voor een lange dag competitie. De gesmeerde machine, zoals de crew liefkozend genoemd wordt, heeft steeds korter tijd nodig met opbouwen. De stemming zit er, ook vandaag weer, goed in. De prima ontspannen sfeer is voelbaar en dat zal de trend zijn voor vandaag.

Ruim voor de eerste groep het veld betreedt is alles gereed in de hal. Om de hal heen waait het hard en voor de materiaalploegen is het passen en meten om alles binnen te krijgen. De extra tent kan door de harde wind namelijk niet opgezet worden.

Om 10 uur precies starten we. Als allereerste betreden de Kids van Nova de vloer.

Om 11 uur begint de tribune echt vol te raken. Veel ouders komen naar hun kinderen kijken. De stemming komt er goed in. Er wordt veel voor de groepen geklapt en gejuicht. De eerste retreat is om 14.00 uur. De winnaars van de Kids, Cadet en Junior Class worden hierin bekend gemaakt. Impact Kids winnen de Kids Class, hun score 78.550. De Cadet Class wordt gewonnen door Advendo Cadets met een score van 81.770. Als laatste de Junior Class. Hierin kennen we door de 2 rondes ook 2 winnaars. Ronde 1 is gewonnen door 2Xtreme Junior, zij scoren 81.440. In de 2e ronde is The Pride Junior de sterkste. Zij scoren 83.050. De volledige scores kun je terugvinden op deze site.

Na een korte pauze wordt de volgorde van optreden tijdens prelims bepaald voor bovengenoemde groepen. Deze volgorde is binnenkort ook terug te vinden hier op de site.

Rond 14.45 uur start de IPC en Winds competitie. Ook nu is de tribune goed gevuld en mag het publiek genieten van een stuk entertainment waar de vonken vanaf springen. De IPC en Winds groepen groeien nog steeds. Ieder seizoen komen er meer groepen bij en elk seizoen stijgt het niveau. Ook de jeugdclasses van deze divisies kennen dit seizoen deelnemers. Jong NFPC debuteert in de IPC Prep Cadet Class met een score van 61.300. WooDi Percussion is vandaag de enige deelnemer in de IPC Marching Cadet Class. Zij scoren 67.800. Winds Cadet Class wordt gewonnen door Jong Beatrix’ Winds. Zij behalen een score van 78.450.

In de Winds Open Class is het spannend. Uiteindelijk wint Pasveer van Beatrix, Jubal en Con Spirito. Hun score is 81.950.

In de verschillende Percussion classes, wint NFPC met een score van 75.450 de A-Class. Met een score van 70.700 wint Premier de IPC Concert Open Class. En European X winnen IPC Marching Open Class met een score van 76.400.

Het publiek en alle IP en IW deelnemers worden dan getrakteerd op een nieuwigheidje: Noordenveld en Sternse Slotlanders brengen een heuse Drumbattle op de vloer. De reacties op deze geweldige demonstratie waren geweldig enthousiast!

In de avond zit de tribune weer helemaal vol voor het laatste deel van de zeer geslaagde competitiedag. De Regional A Class wordt gewonnen door Wilhelmus Winterguard met 81.580 punten. In de A Class wint Sensation Performance Ensemble met een score van 83.620, maar The Pride A volgt op maar een half puntje. De Open Class wordt ook gewonnen door Sensation Performance Ensemble, score 87.900. Tijdens het bekend maken van de punten wordt er nog even stil gestaan bij de deelname van Sensation tijdens WGI. Een groot uitzwaai applaus valt hen ten deel. Wij wensen ze een geweldige mooie trip met een nog mooier resultaat.

Ook vandaag hebben we weer een hoeveelheid aan groepen aan de startlijn zien verschijnen. De jury heeft het druk gehad, de medewerkers hebben keihard gewerkt. Kortom ook deze dag mag met een grote OKE in de boeken. Het is de organisatie en de groepen weer gelukt om van Leeuwarden een succes te maken. Na vandaag gaan we ons opmaken voor de grote dag in Eindhoven. Dat dit een prachtige dag gaat worden is nu al een feit. We gaan nog een keer knallen met z’n allen.

Tot over 2 weken.

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware 3D is used by marching ensembles across the world to develop their routines. Since 1982, Pyware has been the recognized leader in drill design software.

Available in 3 editions, Pyware 3D is the solution for ensembles of any size or skill.

Visit website

Brainpink

Visit website

Creativeorange

Creativeorange creates platforms where people come together to shop, book trips, like, share and discuss. Platforms which helps companies grow, gain insight and compete.

Visit website

PMD Consulting group

Visit website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Visit website

DDF Beheer

Visit website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Visit website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Visit website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Visit website

Guard Gear UK

Visit website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Visit website

Please note, you are leaving this website

Registration takes place via our Intranet. Click the link below to start your registration process.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Share this page

Enter your details below and the e-mail address of the person you want to share this page with.

Note: you will leave the website

http://www.videovault.eu/