Een onstuimige dag aan het Kalverdijkje in Leeuwarden

Gepubliceerd op 17-03-2019 in Seizoen 2019

Een onstuimige dag aan het Kalverdijkje in Leeuwarden

De allerlaatste reguliere contest van het seizoen vindt plaats in Leeuwarden. Alle deelnemers zetten hun beste beentje voor. De meesten om een goede uitgangspositie neer te zetten voor de CGN Championships, anderen omdat het hun laatste wedstrijd van hun CGN seizoen is. Zo bereidt Sensation (CG Open Class) zich voor op een trip naar de WGI World Championships in Amerika en kiest Pasveer (IW Open Class) om hun seizoen te eindigen in hun hometown Leeuwarden. Beiden nemen wel afscheid van hun CGN seizoen met een eerste plaats in hun Class.

Het is een vol programma met twaalf uur competitie. Op vrijdagavond is de zaal door de crew van CGN al omgetoverd tot theater in een gymzaal. Om 8 uur waren de medewerkers alweer present om alles tiptop in orde te maken voor een lange dag competitie. De gesmeerde machine, zoals de crew liefkozend genoemd wordt, heeft steeds korter tijd nodig met opbouwen. De stemming zit er, ook vandaag weer, goed in. De prima ontspannen sfeer is voelbaar en dat zal de trend zijn voor vandaag.

Ruim voor de eerste groep het veld betreedt is alles gereed in de hal. Om de hal heen waait het hard en voor de materiaalploegen is het passen en meten om alles binnen te krijgen. De extra tent kan door de harde wind namelijk niet opgezet worden.

Om 10 uur precies starten we. Als allereerste betreden de Kids van Nova de vloer.

Om 11 uur begint de tribune echt vol te raken. Veel ouders komen naar hun kinderen kijken. De stemming komt er goed in. Er wordt veel voor de groepen geklapt en gejuicht. De eerste retreat is om 14.00 uur. De winnaars van de Kids, Cadet en Junior Class worden hierin bekend gemaakt. Impact Kids winnen de Kids Class, hun score 78.550. De Cadet Class wordt gewonnen door Advendo Cadets met een score van 81.770. Als laatste de Junior Class. Hierin kennen we door de 2 rondes ook 2 winnaars. Ronde 1 is gewonnen door 2Xtreme Junior, zij scoren 81.440. In de 2e ronde is The Pride Junior de sterkste. Zij scoren 83.050. De volledige scores kun je terugvinden op deze site.

Na een korte pauze wordt de volgorde van optreden tijdens prelims bepaald voor bovengenoemde groepen. Deze volgorde is binnenkort ook terug te vinden hier op de site.

Rond 14.45 uur start de IPC en Winds competitie. Ook nu is de tribune goed gevuld en mag het publiek genieten van een stuk entertainment waar de vonken vanaf springen. De IPC en Winds groepen groeien nog steeds. Ieder seizoen komen er meer groepen bij en elk seizoen stijgt het niveau. Ook de jeugdclasses van deze divisies kennen dit seizoen deelnemers. Jong NFPC debuteert in de IPC Prep Cadet Class met een score van 61.300. WooDi Percussion is vandaag de enige deelnemer in de IPC Marching Cadet Class. Zij scoren 67.800. Winds Cadet Class wordt gewonnen door Jong Beatrix’ Winds. Zij behalen een score van 78.450.

In de Winds Open Class is het spannend. Uiteindelijk wint Pasveer van Beatrix, Jubal en Con Spirito. Hun score is 81.950.

In de verschillende Percussion classes, wint NFPC met een score van 75.450 de A-Class. Met een score van 70.700 wint Premier de IPC Concert Open Class. En European X winnen IPC Marching Open Class met een score van 76.400.

Het publiek en alle IP en IW deelnemers worden dan getrakteerd op een nieuwigheidje: Noordenveld en Sternse Slotlanders brengen een heuse Drumbattle op de vloer. De reacties op deze geweldige demonstratie waren geweldig enthousiast!

In de avond zit de tribune weer helemaal vol voor het laatste deel van de zeer geslaagde competitiedag. De Regional A Class wordt gewonnen door Wilhelmus Winterguard met 81.580 punten. In de A Class wint Sensation Performance Ensemble met een score van 83.620, maar The Pride A volgt op maar een half puntje. De Open Class wordt ook gewonnen door Sensation Performance Ensemble, score 87.900. Tijdens het bekend maken van de punten wordt er nog even stil gestaan bij de deelname van Sensation tijdens WGI. Een groot uitzwaai applaus valt hen ten deel. Wij wensen ze een geweldige mooie trip met een nog mooier resultaat.

Ook vandaag hebben we weer een hoeveelheid aan groepen aan de startlijn zien verschijnen. De jury heeft het druk gehad, de medewerkers hebben keihard gewerkt. Kortom ook deze dag mag met een grote OKE in de boeken. Het is de organisatie en de groepen weer gelukt om van Leeuwarden een succes te maken. Na vandaag gaan we ons opmaken voor de grote dag in Eindhoven. Dat dit een prachtige dag gaat worden is nu al een feit. We gaan nog een keer knallen met z’n allen.

Tot over 2 weken.

 Tip, deel dit bericht!

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

Thinkone

Bezoek website

PMD Consulting group

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/