Lekker knallen in een uitverkocht huis in Eindhoven

Published on 31-03-2019 in Season 2019

Lekker knallen in een uitverkocht huis in Eindhoven

Finalsdag, 30 maart 2019. Dit is binnen CGN niet zomaar een dag. Op een dag zoals deze zet iedereen zijn beste beentje voor. De groepen zetten een nog betere performance neer. De medewerkers zorgen voor een nog mooier theater. En het publiek laat zich horen en staat regelmatig letterlijk op de banken.

Er staat dan ook nogal wat op het spel. Vandaag moet het gebeuren. Vandaag moet de show af zijn. De staffleden kunnen niet meer ingrijpen. Enkel nog een bemoedigend woord en dan moet er worden “geknald” zoals dat zo mooi wordt genoemd. En dat allemaal met maar een doel: zo'n felbegeerde vlag mee naar huis nemen!

Al vroeg vanochtend begint de dag voor velen. Niet alleen de medewerkers van CGN maar ook veel groepen zijn al vroeg op pad om op tijd in Eindhoven te zijn. De dag begint met Prelims. In 2 hallen, Indoor sportcentrum Eindhoven en Fontys Sporthogeschool, wordt vanochtend gestreden om een goede plek te bemachtigen in finals vanavond. De colorguard groepen zijn in de ochtendsessie gescheiden van de Winds en Percussion groepen. Dit kan niet anders, de organisatie redt het niet om alles in 1 hal af te werken. Dit is een aanslag op het hele team. 2 Hallen voorzien van een volledig medewerkersteam, en alles wat daarbij hoort. Gedurende de dag raakt de tribune overal ook voller en voller. De sfeer is zeer goed en de groepen doen hun uiterste best.

In de middag beginnen de finals voor alle classes, dan moet er echt gewerkt worden en dan behoor je te laten zien waar je het hele seizoen zoveel voor hebt moeten laten. Dat er dan af en toe een traan wordt gelaten door alle emoties is heel normaal. Het is de laatste dag van het seizoen, die ene waar je het hele seizoen naartoe hebt gewerkt. Dat het spannend zal worden weten we. Maar dat het zo spannend zou worden had niemand verwacht. In de A Class is het verschil na prelims tussen Sensation en The Pride A maar 0.02 punten. Zo spannend is het in jaren niet geweest. Voor de overige scores kunt u elders terecht op deze pagina. Een bijzonder optreden zien we in de avond van de leden van Advendo Slag & Vlag. Deze groep, samengesteld uit minder beperkte mensen uit onze samenleving, geven een wereldshow weg. Vol enthousiasme worden beide groepen door het publiek begroet en aangemoedigd.

Al eerder gemeld dat het vanochtend erg vroeg was. Om half 9 stond de eerste groep op de vloer. En pas na kwart over tien gaat de laatste groep van de vloer. En dan maken wij ons op voor de prijsuitreiking. CGN bestaat dit seizoen 40 jaar, en daar wordt dan ook flink bij stilgestaan. Alle juryleden en medewerkers worden naar voren geroepen. Zij worden altijd in het zonnetje gezet vanwege hun tomeloze inzet afgelopen seizoen. Ook Richard wordt bedankt voor zijn stemgeluid. Afgelopen seizoen heeft hij bijna alle contesten aan elkaar gepraat. De punten worden vervolgens voorgelezen. Vandaag wordt Rene van Dijke in het zonnetje gezet. Hij neemt vandaag afscheid als jurylid. Rene treedt toe in de Hall of Fame. Rene, van harte gefeliciteerd. En ontzettend bedankt voor je inzet de afgelopen jaren. We gaan je missen in alle opzichten.

Ook Vera van den Meiracker wordt vandaag in de Hall of Fame opgenomen. Vanaf het eerste jaar is Vera al betrokken bij de activiteit. Een grote drijfveer en altijd een harde werkster die het beste voor heeft met de deelnemers van CGN.

Alle kampioenen feliciteren we van harte met hun titels. Maar ook alle andere deelnemers mogen trots zijn op hun prestatie. Samen hebben we van het 40e CGN Seizoen een geweldig seizoen gemaakt!

De scores kun je hier terugvinden:

Dit was seizoen 2019. Iedereen bedankt, een mooie zomer en tot seizoen 2020.

Op de foto van Roland Kessel zien we Percussion Unlimited met hun derde kampioensvlag van de IPC Marching Open Class op rij.

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware 3D is used by marching ensembles across the world to develop their routines. Since 1982, Pyware has been the recognized leader in drill design software.

Available in 3 editions, Pyware 3D is the solution for ensembles of any size or skill.

Visit website

Brainpink

Visit website

Creativeorange

Creativeorange creates platforms where people come together to shop, book trips, like, share and discuss. Platforms which helps companies grow, gain insight and compete.

Visit website

PMD Consulting group

Visit website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Visit website

DDF Beheer

Visit website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Visit website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Visit website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Visit website

Guard Gear UK

Visit website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Visit website

Please note, you are leaving this website

Registration takes place via our Intranet. Click the link below to start your registration process.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Share this page

Enter your details below and the e-mail address of the person you want to share this page with.

Note: you will leave the website

http://www.videovault.eu/