Lekker knallen in een uitverkocht huis in Eindhoven

Gepubliceerd op 31-03-2019 in Seizoen 2019

Lekker knallen in een uitverkocht huis in Eindhoven

Finalsdag, 30 maart 2019. Dit is binnen CGN niet zomaar een dag. Op een dag zoals deze zet iedereen zijn beste beentje voor. De groepen zetten een nog betere performance neer. De medewerkers zorgen voor een nog mooier theater. En het publiek laat zich horen en staat regelmatig letterlijk op de banken.

Er staat dan ook nogal wat op het spel. Vandaag moet het gebeuren. Vandaag moet de show af zijn. De staffleden kunnen niet meer ingrijpen. Enkel nog een bemoedigend woord en dan moet er worden “geknald” zoals dat zo mooi wordt genoemd. En dat allemaal met maar een doel: zo'n felbegeerde vlag mee naar huis nemen!

Al vroeg vanochtend begint de dag voor velen. Niet alleen de medewerkers van CGN maar ook veel groepen zijn al vroeg op pad om op tijd in Eindhoven te zijn. De dag begint met Prelims. In 2 hallen, Indoor sportcentrum Eindhoven en Fontys Sporthogeschool, wordt vanochtend gestreden om een goede plek te bemachtigen in finals vanavond. De colorguard groepen zijn in de ochtendsessie gescheiden van de Winds en Percussion groepen. Dit kan niet anders, de organisatie redt het niet om alles in 1 hal af te werken. Dit is een aanslag op het hele team. 2 Hallen voorzien van een volledig medewerkersteam, en alles wat daarbij hoort. Gedurende de dag raakt de tribune overal ook voller en voller. De sfeer is zeer goed en de groepen doen hun uiterste best.

In de middag beginnen de finals voor alle classes, dan moet er echt gewerkt worden en dan behoor je te laten zien waar je het hele seizoen zoveel voor hebt moeten laten. Dat er dan af en toe een traan wordt gelaten door alle emoties is heel normaal. Het is de laatste dag van het seizoen, die ene waar je het hele seizoen naartoe hebt gewerkt. Dat het spannend zal worden weten we. Maar dat het zo spannend zou worden had niemand verwacht. In de A Class is het verschil na prelims tussen Sensation en The Pride A maar 0.02 punten. Zo spannend is het in jaren niet geweest. Voor de overige scores kunt u elders terecht op deze pagina. Een bijzonder optreden zien we in de avond van de leden van Advendo Slag & Vlag. Deze groep, samengesteld uit minder beperkte mensen uit onze samenleving, geven een wereldshow weg. Vol enthousiasme worden beide groepen door het publiek begroet en aangemoedigd.

Al eerder gemeld dat het vanochtend erg vroeg was. Om half 9 stond de eerste groep op de vloer. En pas na kwart over tien gaat de laatste groep van de vloer. En dan maken wij ons op voor de prijsuitreiking. CGN bestaat dit seizoen 40 jaar, en daar wordt dan ook flink bij stilgestaan. Alle juryleden en medewerkers worden naar voren geroepen. Zij worden altijd in het zonnetje gezet vanwege hun tomeloze inzet afgelopen seizoen. Ook Richard wordt bedankt voor zijn stemgeluid. Afgelopen seizoen heeft hij bijna alle contesten aan elkaar gepraat. De punten worden vervolgens voorgelezen. Vandaag wordt Rene van Dijke in het zonnetje gezet. Hij neemt vandaag afscheid als jurylid. Rene treedt toe in de Hall of Fame. Rene, van harte gefeliciteerd. En ontzettend bedankt voor je inzet de afgelopen jaren. We gaan je missen in alle opzichten.

Ook Vera van den Meiracker wordt vandaag in de Hall of Fame opgenomen. Vanaf het eerste jaar is Vera al betrokken bij de activiteit. Een grote drijfveer en altijd een harde werkster die het beste voor heeft met de deelnemers van CGN.

Alle kampioenen feliciteren we van harte met hun titels. Maar ook alle andere deelnemers mogen trots zijn op hun prestatie. Samen hebben we van het 40e CGN Seizoen een geweldig seizoen gemaakt!

De scores kun je hier terugvinden: CGN Championships - Eindhoven

Dit was seizoen 2019. Iedereen bedankt, een mooie zomer en tot seizoen 2020.

Op de foto van Roland Kessel zien we Percussion Unlimited met hun derde kampioensvlag van de IPC Marching Open Class op rij.

 Tip, deel dit bericht!

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

Thinkone

Bezoek website

PMD Consulting group

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/