CGN maakt restitutiebeleid tickets bekend

Gepubliceerd op 31-03-2020 in Seizoen 2020

CGN maakt restitutiebeleid tickets bekend

Vandaag hebben alle mensen die tickets hebben gekocht voor Contest Leeuwarden of de CGN Championships in Eindhoven een mail gehad van CGN. Daarin heeft CGN ze twee keuzes voorgelegd.

Uiteraard kunnen mensen hun geld terugkrijgen. Maar ze kunnen ook kiezen om (een deel) van hun tickets te doneren en zo mee te investeren in een stabiele toekomst van onze competitie.

Door de coronacrisis hebben we op last van de overheid het CGN-seizoen abrupt moeten beëindigen en noodgedwongen de contest in Leeuwarden en de CGN Championships in Eindhoven moeten annuleren. We hebben er al uitgebreid bij stilgestaan, maar het is voor alle partijen een onbevredigend einde van het 41e CGN seizoen. Ook voor veel mensen die kaarten hebben gekocht voor deze evenementen. De CGN Championships waren zelfs al weken uitverkocht. Na het moeten cancelen van deze beide contests hebben we als CGN aangegeven tijd nodig te hebben om de zaken financieel op een rij te zetten.

Alle voorbereidingen voor de twee geannuleerde evenementen waren uiteraard al vergevorderd en daarvoor hebben we kosten gemaakt. Een gedeelte van onze kosten, zoals bijvoorbeeld de huur van de hallen in Leeuwarden en Eindhoven, zijn voor ons ook geannuleerd.

Maar een groot gedeelte van de kosten kan CGN niet terugkrijgen. “Denk daarbij bijvoorbeeld aan het feit dat sommige juryleden en vrijwilligers al praktisch onderweg waren naar Leeuwarden en daarvoor reiskosten hebben gemaakt,” geeft Elma Moolenaar, penningmeester van CGN, als voorbeeld.
“En wat te denken van alle vlaggen, trofeeën en medailles voor de kampioenen van 2020,” vult Vera van den Meiracker aan. “Deze waren al besteld en een groot deel was al gemaakt en moet dus betaald worden, ondanks dat we geen kampioen kunnen kronen dit seizoen.”
CGN stopt zo goed als alle inkomsten direct terug in de organisatie van de evenementen. Natuurlijk kijken we per evenement wat de opbrengsten en kosten zijn, maar uiteindelijk kijken we naar het hele seizoen. Soms vinden we het toch belangrijk om een evenement op een locatie te organiseren, terwijl dat financieel misschien niet te bekostigen is uit de inkomsten van dat ene evenement. Er zijn andere redenen waarom we contests op zo’n locatie organiseren, bijvoorbeeld omdat we alle groepen een eerlijke reisafstand willen bieden. Uiteraard doen we dit vanuit het grote plaatje van een seizoen. Zo heeft CGN altijd haar financiële huishouding goed voor elkaar gekregen en gehouden. “Leeuwarden en Championships zouden voor CGN de twee evenementen zijn, waar we een groot deel van de kosten van de rest van het seizoen zouden terugverdienen,” vertelt Elma.

CGN is een sterke organisatie maar we maken er geen geheim van dat het niet doorgaan van beide evenementen de CGN-organisatie best onder druk heeft gezet. Alle mensen die kaarten hebben gekocht voor Leeuwarden en/of de CGN Championships hebben een email ontvangen waarin we hen aangeven welke mogelijkheden er zijn. Geen email ontvangen? Kijk dan onderaan dit bericht.

Iedereen die kaarten gekocht heeft, kan de volgende keuzes maken:

1. Het bedrag terug laten storten.

2. De waarde van de gekochte tickets aan CGN doneren en zo lid te worden van het VriendenFonds 2020

Hieronder geven we een toelichting op beide opties.

1. Het bedrag terug laten storten.
Wettelijk heeft iemand recht op de teruggave van geld als het evenement wordt afgelast. Daarvan hoeft die persoon geen financiële schade te hebben. CGN accepteert van iedereen zonder opgaaf van reden de keuze voor deze optie.

2. Lid worden van het CGN VriendenFonds 2020
Deze tweede optie werd voorgesteld door een flink aantal mensen via Facebook en andere social media. Zij riepen op om geen geld terug te vragen, maar dat geld te doneren aan CGN vanwege geleden schade en voor een toekomstbestendige organisatie. Een – voor ons – hartverwarmende boodschap die we met veel dankbaarheid verder hebben uitgewerkt.

Iedereen die voor deze optie kiest, doneert (een deel van) de waarde van de gekochte tickets aan CGN en investeert zo in de toekomst van de organisatie en de activiteit. Diegenen worden dan lid van het unieke CGN VriendenFonds 2020. Een eenmalig fonds, zonder verdere verplichtingen en het lidmaatschap stopt automatisch op 31 maart 2021.
Alle leden van het fonds zullen op een speciale CGN pagina worden vermeld* en de eerste 250 leden krijgen bovendien een handig cadeautje. Daarnaast zal op alle contests in 2021 zichtbaar zijn wie CGN hebben geholpen om financieel gezond te blijven door lid te worden van het VriendenFonds 2020!

Zoals gezegd is de keuze volledig aan degene die de tickets heeft gekocht. CGN, alle vrijwilligers, maar ook de deelnemende groepen zijn iedereen zeer dankbaar die de mogelijkheid en bereidwilligheid heeft om de kosten terug te geven aan de organisatie.

We hadden het liefst samen met iedereen de prachtige evenementen in Leeuwarden en Eindhoven gevierd, maar we hopen jullie in het seizoen 2021 weer gezond en wel terug te zien.

Wie geen mail heeft ontvangen, maar wel tickets heeft besteld bij CGN: neem contact met ons op via info@colorguard.org.

Er zijn ook mensen die hun tickets via een vereniging hebben besteld. De mail is verstuurd aan de besteller van de tickets, in dat geval dus de vereniging. U kunt contact opnemen met die vereniging om te weten te komen hoe hun restitutiebeleid is.

 Tip, deel dit bericht!

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

Thinkone

Bezoek website

PMD Consulting group

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/