CGN maakt restitutiebeleid tickets bekend

Gepubliceerd op 31-03-2020 in Seizoen 2020

CGN maakt restitutiebeleid tickets bekend

Vandaag hebben alle mensen die tickets hebben gekocht voor Contest Leeuwarden of de CGN Championships in Eindhoven een mail gehad van CGN. Daarin heeft CGN ze twee keuzes voorgelegd.

Uiteraard kunnen mensen hun geld terugkrijgen. Maar ze kunnen ook kiezen om (een deel) van hun tickets te doneren en zo mee te investeren in een stabiele toekomst van onze competitie.

Door de coronacrisis hebben we op last van de overheid het CGN-seizoen abrupt moeten beëindigen en noodgedwongen de contest in Leeuwarden en de CGN Championships in Eindhoven moeten annuleren. We hebben er al uitgebreid bij stilgestaan, maar het is voor alle partijen een onbevredigend einde van het 41e CGN seizoen. Ook voor veel mensen die kaarten hebben gekocht voor deze evenementen. De CGN Championships waren zelfs al weken uitverkocht. Na het moeten cancelen van deze beide contests hebben we als CGN aangegeven tijd nodig te hebben om de zaken financieel op een rij te zetten.

Alle voorbereidingen voor de twee geannuleerde evenementen waren uiteraard al vergevorderd en daarvoor hebben we kosten gemaakt. Een gedeelte van onze kosten, zoals bijvoorbeeld de huur van de hallen in Leeuwarden en Eindhoven, zijn voor ons ook geannuleerd.

Maar een groot gedeelte van de kosten kan CGN niet terugkrijgen. “Denk daarbij bijvoorbeeld aan het feit dat sommige juryleden en vrijwilligers al praktisch onderweg waren naar Leeuwarden en daarvoor reiskosten hebben gemaakt,” geeft Elma Moolenaar, penningmeester van CGN, als voorbeeld.
“En wat te denken van alle vlaggen, trofeeën en medailles voor de kampioenen van 2020,” vult Vera van den Meiracker aan. “Deze waren al besteld en een groot deel was al gemaakt en moet dus betaald worden, ondanks dat we geen kampioen kunnen kronen dit seizoen.”
CGN stopt zo goed als alle inkomsten direct terug in de organisatie van de evenementen. Natuurlijk kijken we per evenement wat de opbrengsten en kosten zijn, maar uiteindelijk kijken we naar het hele seizoen. Soms vinden we het toch belangrijk om een evenement op een locatie te organiseren, terwijl dat financieel misschien niet te bekostigen is uit de inkomsten van dat ene evenement. Er zijn andere redenen waarom we contests op zo’n locatie organiseren, bijvoorbeeld omdat we alle groepen een eerlijke reisafstand willen bieden. Uiteraard doen we dit vanuit het grote plaatje van een seizoen. Zo heeft CGN altijd haar financiële huishouding goed voor elkaar gekregen en gehouden. “Leeuwarden en Championships zouden voor CGN de twee evenementen zijn, waar we een groot deel van de kosten van de rest van het seizoen zouden terugverdienen,” vertelt Elma.

CGN is een sterke organisatie maar we maken er geen geheim van dat het niet doorgaan van beide evenementen de CGN-organisatie best onder druk heeft gezet. Alle mensen die kaarten hebben gekocht voor Leeuwarden en/of de CGN Championships hebben een email ontvangen waarin we hen aangeven welke mogelijkheden er zijn. Geen email ontvangen? Kijk dan onderaan dit bericht.

Iedereen die kaarten gekocht heeft, kan de volgende keuzes maken:

1. Het bedrag terug laten storten.

2. De waarde van de gekochte tickets aan CGN doneren en zo lid te worden van het VriendenFonds 2020

Hieronder geven we een toelichting op beide opties.

1. Het bedrag terug laten storten.
Wettelijk heeft iemand recht op de teruggave van geld als het evenement wordt afgelast. Daarvan hoeft die persoon geen financiële schade te hebben. CGN accepteert van iedereen zonder opgaaf van reden de keuze voor deze optie.

2. Lid worden van het CGN VriendenFonds 2020
Deze tweede optie werd voorgesteld door een flink aantal mensen via Facebook en andere social media. Zij riepen op om geen geld terug te vragen, maar dat geld te doneren aan CGN vanwege geleden schade en voor een toekomstbestendige organisatie. Een – voor ons – hartverwarmende boodschap die we met veel dankbaarheid verder hebben uitgewerkt.

Iedereen die voor deze optie kiest, doneert (een deel van) de waarde van de gekochte tickets aan CGN en investeert zo in de toekomst van de organisatie en de activiteit. Diegenen worden dan lid van het unieke CGN VriendenFonds 2020. Een eenmalig fonds, zonder verdere verplichtingen en het lidmaatschap stopt automatisch op 31 maart 2021.
Alle leden van het fonds zullen op een speciale CGN pagina worden vermeld* en de eerste 250 leden krijgen bovendien een handig cadeautje. Daarnaast zal op alle contests in 2021 zichtbaar zijn wie CGN hebben geholpen om financieel gezond te blijven door lid te worden van het VriendenFonds 2020!

Zoals gezegd is de keuze volledig aan degene die de tickets heeft gekocht. CGN, alle vrijwilligers, maar ook de deelnemende groepen zijn iedereen zeer dankbaar die de mogelijkheid en bereidwilligheid heeft om de kosten terug te geven aan de organisatie.

We hadden het liefst samen met iedereen de prachtige evenementen in Leeuwarden en Eindhoven gevierd, maar we hopen jullie in het seizoen 2021 weer gezond en wel terug te zien.

Wie geen mail heeft ontvangen, maar wel tickets heeft besteld bij CGN: neem contact met ons op via info@colorguard.org.

Er zijn ook mensen die hun tickets via een vereniging hebben besteld. De mail is verstuurd aan de besteller van de tickets, in dat geval dus de vereniging. U kunt contact opnemen met die vereniging om te weten te komen hoe hun restitutiebeleid is.

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/