Van Droom tot Droombaan: Bas Duister

Gepubliceerd op 06-03-2020 in CGN Media

Van Droom tot Droombaan: Bas Duister

In de CGN Media serie Van Droom tot Droombaan, had René Ranzijn onlangs een interview met Bas Duister. Bas bleek al op jonge leeftijd een virtuoos op trompet en heeft door keihard te werken zijn eigen "Van Droom naar Droombaan" waargemaakt, want hij is nu beroepsmuzikant. Bas is vaste trompettist bij het beroemde Nederlands Blazers Ensemble (NBE) en heeft met muziekvrienden zijn eigen Pelgrim Brass Ensemble samengesteld.

Bas vertelt in het interview met René over de weg die hij heeft afgelegd op weg naar deze droombaan.

Op dit moment reist hij met het NBE langs vele theaters met het programma "Met een lach en een traan!" Daarin begeleiden ze zes hilarische, kolderieke en melancholische stomme films van het grote universele genie Charlie Chaplin met live-muziek. Het NBE heeft vier componisten gevraagd nieuwe muziek te componeren die naadloos de films begeleiden en ondersteunen: Reza Namavar, Micha Hamel, Oene van Geel en Julian Schneemann. Authentieke en hedendaagse invulling van belangrijk erfgoed uit de filmgeschiedenis, een ware ode aan Chaplins kunstenaarschap.

Pelgrim Brass (https://www.pelgrimbrass.com) kent z'n oorsprong in een van de mooiste stukjes van Rotterdam: de schilderachtige wijk van het historische Delfshaven. Het is niet vreemd dat de jonge talenten elkaar hier tegen het lijf zijn gelopen. Deze thuishaven heeft voor het koperkwintet gezorgd voor een nieuwe kijk op het maken van programma's en het schrijven van muziek.

Kijk het hele interview met Bas op de CGN Media Video -pagina

 Tip, deel dit bericht!

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

Thinkone

Bezoek website

PMD Consulting group

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/