Inschrijving voor CGN Challenges vanaf nu mogelijk

Gepubliceerd op 24-11-2019 in CGN

Inschrijving voor CGN Challenges vanaf nu mogelijk

CGN introduceert vanaf het komende seizoen de zogenaamde “CGN Challenges”. Dit is een wedstrijdvorm die we gaan bieden aan slagwerkgroepen, blazersgroepen en dansgroepen waarbij je als groep minimaal 2 optredens van maximaal 2 minuten moet kunnen geven.

Inschrijven kan via het CGN Intranet.
Een inschrijving kost dit eerste seizoen slechts 5 euro per contest!

Er kan worden ingeschreven op de volgende vormen:

  • Drum Challenge (voor slagwerkgroepen)
  • Brass Challenge (voor blazersgroepen evt met beperkt slagwerk zoals drumset of aux. Percussion)
  • Dance Challenge (alle vormen van dans)

De Challenges worden aangeboden als onderdeel van de volgende CGN Evenementen:

  • 8 februari - Wijchen
  • 29 februari - Almere
  • 14 maart - Leeuwarden

De Challenge Champions worden hier bekend:

  • 28 maart - Eindhoven (Brass & Dance, tijdens de CGN Championships)
  • 29 maart - Eindhoven (Drums, tijdens de CGN Slagwerkdag)

Challenges zijn een nieuwe wedstrijdvorm waarbij er steeds 2 groepen op de vloer letterlijk tegenover elkaar staan. De ene groep daagt de andere groep uit, door in 2 minuten tijd het beste te laten zien op het gebied van slagwerk, brass of dans in combinatie met een choreografie. Meteen daarna komt het antwoord van de andere groep in de vorm van hun miniprogramma van 2 minuten. Daarna laat iedere groep nog een miniprogramma zien.

De jury staat ondertussen letterlijk tussen de groepen in het midden. Als de twee optredens van iedere groep geweest zijn, zal de jury door het aanwijzen van één groep de winnaar bepalen. De winnaar gaat door naar een volgende ronde die uiteindelijk zal bepalen wie de nummer 1 en 2 wordt en de nummer twee valt af of gaat door voor de 3 of 4e plaats.

Vorig seizoen is op de contest in Leeuwarden een voorproefje hiervan gegeven door de slagwerkgroepen van Noordenveld en De Sternse Slotlanders. Dit viel bijzonder goed in de smaak bij zowel de deelnemers als het publiek en smaakte naar meer.

Deze zogenaamde “Challenges” zijn ontstaan door films en TV programma’s waarbij kandidaten elkaar uitdagen en een jury direct aangeeft wie wint. Denk bijvoorbeeld aan “Dance in the Gym” uit The West Side Story waarbij twee groepen jongeren elkaar uitdagen in dans. De groepen laten in korte tijd het beste van zichzelf zien en door het karakter van elkaar “uitdagen” wordt het vaak een waar spektakel.

Deze vorm van wedstrijden is geschikt voor zowel binnen als buiten. CGN zal de “challenges” uiteraard ook binnen presenteren maar ook wil CGN deze wedstrijdvorm in samenwerking met andere organisaties bieden op evenementen die zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Paul Doop (voorzitter CGN) zegt hierover: “We willen publiek trekken dat ons als CGN nog niet kent door bijvoorbeeld een aantal Challenges te organiseren in een winkelcentrum op de ochtend of middag voorafgaand aan een CGN wedstrijd.” Hij is ervan overtuigd dat het winkelend publiek deze vorm van muziek en dans gegoten in een competitievorm zo aantrekkelijk vindt dat ze zullen overwegen om naar de wedstrijd van CGN te gaan later op die dag.

“Maar we willen de Challenges ook presenteren aan verenigingen op evenementen waar CGN en haar competitie nog onbekend zijn,” vervolgt hij. “Op deze laagdrempelige manier willen we ze laten kennismaken met ons circuit”.

Al 40 jaar biedt CGN wedstrijdvormen aan die erg in trek zijn bij verenigingen, gezien het nog steeds groeiende aantal deelnemers. Er zijn verenigingen die aangeven dat de CGN Competitie nog een stap te ver is. Bijvoorbeeld omdat ze niet gewend zijn om in een competitiecircuit mee te doen of überhaupt nog nooit iets aan show hebben gedaan.

“Toch horen we dat verenigingen wel interesse hebben in deelname aan het CGN Circuit, maar dat ze hopen op een soort “light” vorm,” weet Paul. “Met de introductie van de “CGN Challenges” denken we een manier gevonden te hebben om tegemoet te komen aan deze wens en we dagen verenigingen en publiek uit om dit te komen ervaren!”

 Tip, deel dit bericht!

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

Thinkone

Bezoek website

PMD Consulting group

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/