CGN Seizoen 2021 - Update

Gepubliceerd op 07-10-2020 in CGN

CGN Seizoen 2021 - Update

CGN heeft het voornemen om uiterlijk half november te laten weten hoe het seizoen 2021 er precies uit gaat zien. Snel daarna zal dan het uitgestelde Congres (online) plaatsvinden en zullen we starten met de inschrijvingen. Tot die tijd zijn we met vele mensen in gesprek om te kijken naar mogelijkheden en te zien hoe we voor zoveel mogelijk groepen een zo aantrekkelijk mogelijke competitie op kunnen zetten. De Denktank, met vertegenwoordigers van 10 groepen, is ons daarbij goed aan het helpen.

De meeste groepen zijn de afgelopen periode in staat geweest om te repeteren en een groot aantal bereidt ook programma's voor of is al begonnen met het instuderen daarvan. Iedereen in de Denktank is het erover eens dat het essentieel is om nu bezig te blijven met onze hobby's. Wat veel clubs ook aangeven, is dat ze wel graag een doel hebben om naar toe te werken. Een doel is belangrijk als motivatie. Voor CGN is dit een belangrijk gegeven: we willen er alles aan doen om dat doel te bieden in de winter van 2021, in wat voor vorm dan ook.

Met de gesprekken proberen we tot een gezamenlijk beeld te komen van de mogelijkheden voor een CGN seizoen 2021. De scenario’s die we uitwerken moeten draagvlak hebben bij de deelnemers zodat bij de keuze hieruit, er een zeer grote kans is dat veel groepen zullen besluiten mee te gaan doen aan het CGN 2021 seizoen.

Waar staan we nu?
Op dit moment is onze insteek nog steeds dat we gaan voor een seizoen met live- optredens op de vloer en dat die zoals altijd gejureerd worden door het CGN juryteam. We zien al langer dat het onzeker is OF en zo ja hoeveel publiek erbij mag zijn. Daar zullen beperkingen aan zitten. Zowel in aantal als in faciliteiten (denk aan looproutes, vaste zitplekken, etc). Dat kan zelfs gelden voor het totale aantal mensen dat tegelijk in een hal mag zijn, dus het totaal aan deelnemers, medewerkers, staffleden en ga zo maar door.

Daarom kijken we zeker ook naar andere mogelijkheden. Alles vanuit de drijfveer om het circuit draaiende te houden om de verenigingen een (extra) doel te geven om te blijven repeteren en een programma in elkaar te steken. Er zijn diverse mogelijkheden de revue al gepasseerd inclusief een online-competitieseizoen. Natuurlijk wil eigenlijk niemand dit en ook de groepen niet maar als dit de enige mogelijkheid is, dan wordt dit toch bespreekbaar.

WGI heeft al besloten dat zij volgend jaar een volledig Online Competitie zullen organiseren inclusief de introductie van nieuwe classes. Wij als CGN zijn nog niet zover, omdat we toch hopen dat er een vorm van offline competitie mag plaatsvinden. Maar tegelijkertijd zijn we wel aan het kijken wat het zou betekenen als de competitie (wellicht deels) online zou moeten plaatsvinden. We houden dus nadrukkelijk en zo lang mogelijk meerdere wegen open.
Maar er komt natuurlijk een moment dat we echt een besluit zullen moeten nemen. We zien dat groepen inmiddels toch beginnen met hun programma’s maar de grote investeringen, zoals voor vloeren en decors, nog even uitstellen totdat CGN een besluit neemt.

Het Kernteam van CGN heeft zich voorgenomen om dit besluit te nemen in de eerste helft van november. Dit besluit zal gaan over de volgende zaken:

  • Het format van de competitie (live, online, een combi)
  • Het aantal contests
  • Eventueel aanvullende regelgeving

Alles zal natuurlijk onder voorbehoud zijn omdat maatregelen zich net zo bewegen als het Coronavirus zelf, maar we hopen met het principebesluit in november in ieder geval wat meer duidelijkheid te geven aan iedereen die mee wil doen in 2021. Om deze reden is het jaarlijkse CGN Congres dat normaal in oktober plaatsvindt verschoven naar november. De datum moet nog worden bepaald. Houd de CGN site daarvoor in de gaten.
Natuurlijk zullen we ook andere belangrijke ontwikkelingen via deze site laten weten.

In de Denktank zijn bestuurs- en stafleden vertegenwoordigd van: Beatrix, Con Spirito/D-Zire, Dynamix/Concordia, Harpe Davids/Passie, Impact , Jubal, Percussion Unlimited, The Pride, Sensation, Serendipity en Showband '75/Trinity.
Op maandag 5 oktober hebben we een online bijeenkomst georganiseerd met vele buitenlandse deelnemers. Ook dat heeft ons waardevolle informatie opgeleverd.

Blijf gezond en hopelijk kunnen we elkaar weer snel live zien en spreken.

PS: Wil je weten wat er nu mogelijk is, bijvoorbeeld om op de juiste manier te kunnen repeteren of misschien zelfs een uitvoering voor te bereiden? Kijk dan eens op de site van de KNMO. Daar staat alle informatie verzameld die voor jou van belang kan zijn: https://www.knmo.nl/knmo-over-coronavirus/

 Tip, deel dit bericht!

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

Thinkone

Bezoek website

PMD Consulting group

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/