Veel verbetering voor volle tribune in Drachten

Gepubliceerd op 19-01-2019 in CGN

Veel verbetering voor volle tribune in Drachten

Een traditioneel koude dag in Drachten, maar niet in de hal waar CGN haar tweede contest houdt. Daar zorgen de groepen op de vloer voor de nodige warmte. De kwaliteit spat er de hele dag vanaf. Met als hoogtepunt twee groepen die promoveren naar een hogere class. Maar ook de rest van de in totaal 41 groepen laten zich van hun beste kant zien.

Een aantal van de groepen hebben we vorige week ook al kunnen zien in Aalsmeer. Maar voor meer dan dertig van hen is het vandaag de eerste keer dat ze hun show aan de jury en het publiek tonen.

Vandaag verschijnen er Colorguard groepen op de vloer in alle Classes.
Ook de Prep Class is dus vandaag vertegenwoordigd. In deze class zien we groepen die nog weinig ervaring hebben in ons circuit. Ze komen 'kennismaken'. En als er bij een kennismaking een goede 'klik' is, kan er meteen iets moois ontstaan. Zo ook bij Artistry. Hun optreden wordt zo goed beoordeeld, dat ze meteen promoveren naar de Regional A Class.
In de top van die Regional A Class zien we Passie voor de tweede en laatste keer... Hun optreden vanavond levert ze namelijk een promotie op naar de A-Class.

PromotiesDrachten
Promotie van Artistry en Passie tijdens Contest Drachten

Een promotie is binnen de CGN competitie de ultieme uitdrukking van de ontwikkeling die de groepen doormaken. Een felicitatie met een certificaat en pins voor alle leden is dan op zijn plaats, maar het applaus van het publiek blijft ze misschien wel langer bij.

Natuurlijk gebeurt er veel meer op deze dag. Om precies 14.00 uur begint de eerste groep aan hun optreden. In een rap tempo komen zeer mooie shows voorbij en voor we het weten is het alweer het einde van het eerste deel van deze dag.
Om 17.25 start voor de Kids, Cadet en Junior Class hun prijsuitreiking. Impact Kids scoort het hoogst in de Kids Class, 67.570. Maar wat zou de jury het moeilijk hebben als deze Class zou worden beoordeeld op schattigheid.
De Cadet Class wordt gewonnen door Advendo Cadets met een score van 75.270. De Junior Class kent 2 rondes. Ronde 1 wordt gewonnen door The Pride Junior met een score van 79.040. De 2e ronde komt op naam van 2Xtreme Junior. Hun score 78.170.

In de avond begroeten we nog eens 17 groepen, waaronder dus Artistry en Passie. De avond verloopt soepel en de groepen laten allemaal hun beste show zien. Na de laatste groep is het wachten op de punten. Dat het spannend is weten we, maar dat het zo spannend zou worden, dat wisten we niet.

In de Regional A wint Passie met een score van 82.87. Met hun promotie verlaten ze een Class waar de scores achter hen nog dicht op elkaar liggen.
En vanaf de volgende contest strijden ze in een Class waarin de top 3 vanavond minder dan drie tiende uit elkaar lag! In deze A Class wint Sensation Performance Ensemble met een score van 76.230, op de voet gevolgd door het debuterende Blue Winterguard uit Duitsland met 76.120 en daar weer vlak achter The Pride A, met 76.010. Wie weet hoe deze internationale strijd gaat aflopen?
De Open Class wordt gewonnen door Sensation Performance Ensemble. Zij scoren vanavond 79.600 en verbeteren daarmee hun score van Aalsmeer.

Al met al was dit een mooie dag voor een contest. Met echt winterweer buiten en warm spektakel binnen.
We zien elkaar terug in Wychen, waar we op 9 februari weer heel veel groepen verwelkomen. Wij hopen julle daar allemaal weer te zien voor het vervolg van deze spannende colorguard competitie. En tegelijkertijd ook de eerste wedstrijd voor de Indoor Percussion en Indoor Winds groepen.

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/