Veel verbetering voor volle tribune in Drachten

Gepubliceerd op 19-01-2019 in CGN

Veel verbetering voor volle tribune in Drachten

Een traditioneel koude dag in Drachten, maar niet in de hal waar CGN haar tweede contest houdt. Daar zorgen de groepen op de vloer voor de nodige warmte. De kwaliteit spat er de hele dag vanaf. Met als hoogtepunt twee groepen die promoveren naar een hogere class. Maar ook de rest van de in totaal 41 groepen laten zich van hun beste kant zien.

Een aantal van de groepen hebben we vorige week ook al kunnen zien in Aalsmeer. Maar voor meer dan dertig van hen is het vandaag de eerste keer dat ze hun show aan de jury en het publiek tonen.

Vandaag verschijnen er Colorguard groepen op de vloer in alle Classes.
Ook de Prep Class is dus vandaag vertegenwoordigd. In deze class zien we groepen die nog weinig ervaring hebben in ons circuit. Ze komen 'kennismaken'. En als er bij een kennismaking een goede 'klik' is, kan er meteen iets moois ontstaan. Zo ook bij Artistry. Hun optreden wordt zo goed beoordeeld, dat ze meteen promoveren naar de Regional A Class.
In de top van die Regional A Class zien we Passie voor de tweede en laatste keer... Hun optreden vanavond levert ze namelijk een promotie op naar de A-Class.

PromotiesDrachten
Promotie van Artistry en Passie tijdens Contest Drachten

Een promotie is binnen de CGN competitie de ultieme uitdrukking van de ontwikkeling die de groepen doormaken. Een felicitatie met een certificaat en pins voor alle leden is dan op zijn plaats, maar het applaus van het publiek blijft ze misschien wel langer bij.

Natuurlijk gebeurt er veel meer op deze dag. Om precies 14.00 uur begint de eerste groep aan hun optreden. In een rap tempo komen zeer mooie shows voorbij en voor we het weten is het alweer het einde van het eerste deel van deze dag.
Om 17.25 start voor de Kids, Cadet en Junior Class hun prijsuitreiking. Impact Kids scoort het hoogst in de Kids Class, 67.570. Maar wat zou de jury het moeilijk hebben als deze Class zou worden beoordeeld op schattigheid.
De Cadet Class wordt gewonnen door Advendo Cadets met een score van 75.270. De Junior Class kent 2 rondes. Ronde 1 wordt gewonnen door The Pride Junior met een score van 79.040. De 2e ronde komt op naam van 2Xtreme Junior. Hun score 78.170.

In de avond begroeten we nog eens 17 groepen, waaronder dus Artistry en Passie. De avond verloopt soepel en de groepen laten allemaal hun beste show zien. Na de laatste groep is het wachten op de punten. Dat het spannend is weten we, maar dat het zo spannend zou worden, dat wisten we niet.

In de Regional A wint Passie met een score van 82.87. Met hun promotie verlaten ze een Class waar de scores achter hen nog dicht op elkaar liggen.
En vanaf de volgende contest strijden ze in een Class waarin de top 3 vanavond minder dan drie tiende uit elkaar lag! In deze A Class wint Sensation Performance Ensemble met een score van 76.230, op de voet gevolgd door het debuterende Blue Winterguard uit Duitsland met 76.120 en daar weer vlak achter The Pride A, met 76.010. Wie weet hoe deze internationale strijd gaat aflopen?
De Open Class wordt gewonnen door Sensation Performance Ensemble. Zij scoren vanavond 79.600 en verbeteren daarmee hun score van Aalsmeer.

Al met al was dit een mooie dag voor een contest. Met echt winterweer buiten en warm spektakel binnen.
We zien elkaar terug in Wychen, waar we op 9 februari weer heel veel groepen verwelkomen. Wij hopen julle daar allemaal weer te zien voor het vervolg van deze spannende colorguard competitie. En tegelijkertijd ook de eerste wedstrijd voor de Indoor Percussion en Indoor Winds groepen.

 Tip, deel dit bericht!

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

Thinkone

Bezoek website

PMD Consulting group

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/