Dedication Award: Jelle Roeper

Gepubliceerd op 28-03-2023 in Dedication Award

Dedication Award: Jelle Roeper

Op de CGN Championships 2023 in Eindhoven heeft CGN de Dedication Award uitgereikt aan Jelle Roeper. Jelle is projectleider en drijvende kracht achter het inclusief maken van muziek-en dansverenigingen.

Mei 2017: de eerste gesprekken bij de Raad van Bestuur van Stichting Philadelphia Zorg met als inzet: Wij hebben zo’n mooie activiteit dat we vinden dat iedereen hieraan moet kunnen doen, ook mensen met een verstandelijke beperking. Maar meer dan dat: wat zou het gaaf zijn als ze kunnen ervaren wat wij als leden van onze verenigingen ook ervaren namelijk: het erbij horen. De vereniging als ontmoetingsplek voor je sociale contacten. Het meedoen met het jaarlijkse donateursconcert, het kerstfeest, het inhalen van de avondvierdaagse, samen wekelijks muziek maken of dansen. Hiermee willen wij als CGN actief meehelpen aan Inclusiviteit bij de muziek- en dansverenigingen. Philadelphia wilde dit doel heel graag ondersteunen en wilde dit in een proefproject uitproberen: Phila Slag&Vlag was hiermee geboren. Maar wie gaat dit project dan trekken?

Zomer 2017: een achtertuin in Joure bij Jelle Roeper op de koffie. Zou ik Jelle enthousiast kunnen maken om dit als project op te pakken. Het koste weinig moeite, Jelle zei direct Ja en ging aan de slag.

Januari 2018 start van de eerste repetities van de projectgroep Phila Slag en Phila Vlag met een geweldige groep mensen onder leiding van Jelle Roeper. Maart 2018 Leeuwarden: Het eerste publieke optreden als try out van Phila Slag & Vlag. Twee weken later het grootse optreden op de CGN Championships hier in Eindhoven. Dit optreden staat iedereen die er toen was nog steeds op het netvlies. Vanaf dat moment was Phila Slag&Vlag niet meer weg te denken bij CGN. Tegelijkertijd werd deze groep omarmd binnen de vereniging Advendo uit Sneek en hiermee was het proefproject afgerond. Dit werd voortgezet in het project Music Unlimited met hetzelfde doel maar nu groter. Ook hier was Jelle de projectleider.

Maart 2023: Het project dat begonnen is als Phila Slag&Vlag in 2018 en doorging als Music Unlimited is op 1 maart j.l. afgelopen. We mogen terugkijken op een geweldig resultaat. Op dit moment zijn bijna 30 muziek- en dansverenigingen inclusief geworden door het project. Het is een beweging die niet meer zomaar gestopt kan worden en dat willen we ook niet. Er is nog veel , heel veel te doen maar we moeten ook niet vergeten wat er gerealiseerd is. Heel veel vrijwilligers bij als die verenigingen hebben bijgedragen aan dit succes maar dit was er niet gekomen zonder de tomeloze inzet van die ene man die ja zei tegen dit project op een zonnige middag in 2017: Jelle Roeper.

Het CGN-kernteam heeft daarom besloten dat Jelle dit jaar de CGN Dedication Award krijgt want het woord Dedication betekent in het Nederlands “toewijding” en dat is wat Jelle is en uitstraalt: Toegewijd aan het Inclusief maken van de nederlandse muziek- en dansverenigingen. Daarom is de CGN Dedication Award 2023 voor Jelle Roeper.

CGN dankt jou voor je enorme toewijding aan het inclusief maken van onze muziek- en dansverenigingen.

(fotocredit: Fotograaf Marjolein)

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/