Clinic Overzicht

Gepubliceerd op 13-01-2023

Clinic Overzicht

De Clinics

Hieronder een korte beschrijving van alle clinics en workshops. Als je vragen hebt, stel ze dan via info@colorguard.org. De clinics zijn onderverdeeld in ledenclinics en staffclinics. Ledenclinics zijn praktischer van aard. Maar iedereen is vrij om in te schrijven voor alle verschillende sessies.

Als je weet aan welke clinics je wilt deelnemen, kun je op deze pagina lezen hoe je inschrijft en het juiste ticket koopt.

Leden clinics

Brass Clinic – Rob Balfoort

Rob zal in deze clinic ingaan op de verschillende speeltechnieken die je op het veld zowel indoor als in de zomer kunt gebruiken. Deelnemers uit het verleden weten hoeveel energie je krijgt als je een clinic van Rob bezoekt. Deze clinic is gericht op leden van show- en marchinbands, drumfanfares, indoor winds. Motiveer je netwerk en eventueel leden van groepen waarbij je werkzaam bent om hieraan mee te doen. Rob zal je leden motiveren om te gaan repeteren en ze horen misschien dezelfde zaken die jij ook aangeeft maar soms helpt het dat een ander dit ook zegt. Hij zal laten zien hoe hij met zijn bands de repetitie opbouwt, hoe hij ervoor zorgt dat een Adest Musica en DVS klinken zoals ze klinken en wat je als spelend lid er aan kunt doen. Ook als instructeur ben je welkom want Rob zal ook de instructeurs betrekken in deze clinic. Dit is een clinic die iedereen energie geeft. Voor deze clinic moet je je eigen blaasinstrument en een muziekstandaard meenemen. Denk ook aan je schoeisel en een handdoek want we staan in een sportzaal.

The Percussion Ensemble – Giff Howarth

Deze sessie is gericht op dirigenten, staff/designers, sectieleiders en leden van concertpercussie ensembles, leden van front ensembles, melodiesecties, de slagwerkers van show- en marchingbands, drum corps, indoor percussion en indoor winds. Giff zal ingaan op performance technieken en op sound quality en repetitietechnieken.

The Marching Clinic – Ron Hardin

Deze sessie is gericht op leden, staff/designers en sectieleiders van show- en marchingbands, drum corps, indoor percussion en indoor winds. Met de instructeurs heeft hij in theorie behandelt hoe je een effectief exercitie/marsblok opbouwt. Dit wordt in deze sessie in praktijk gebracht. We hopen dat iedere instructeur ook een aantal van zijn/haar leden meeneemt om de theorie in praktijk te brengen. Daarnaast zullen er diverse marstechnieken worden toegelicht en gedemonstreerd. In Nederland komen we best ver als het gaat om uitvoering maar in variatie kunnen we nog veel meer laten zien. Welke variaties zijn er en wat is de beste looptechniek voor de snellere passages en hoe doceer je dit? Deze clinic is echt een must voor de mars- en showbands in Nederland maar ook voor indoor percussion en indoor windsgroepen. Voor deze clinic moet je je eigen instrument meenemen (dan leer je het meeste) en geschikt schoeisel voor in een sportzaal.

Music Ensemble – Nola Jones & Rob Balfoort m.m.v. ViJos Bussum

Nola Jones en Rob Balfoort gaan aan het werk met een demonstratiegroep om de bezoekers te laten zien hoe je een ensemble creëert op het veld en hoe dit tot effect kan leiden. Show- en Marchingband ViJos uit Bussum verleent haar medewerking aan dit onderdeel. Kijk hoe deze briljante docenten aan het werk gaan en leer ervan. Stel je vragen en geniet van de snelle resultaten. Deze sessie is gericht op leden, staff, designers, sectieleider en seniorleden van show- en marchingbands, indoor winds en indoor percussion. Door te kijken en doordat Nola en Rob ook uitleggen waarom ze dingen doen die ze doen, leer je veel over repetitietechnieken. Vaak bevestigt het je dat je goed bezig bent en af en toe zie je iets wat je goed kunt gebruiken in je eigen praktijk.

Equipment voor Junior en (regional) A – Sylvia Vos

Deze sessie is gericht op leden/staff van Color Guardgroepen uit de classes Junior, Regional A en A. De workshop draait helemaal om de pols. Zo’n klein deel van het lichaam, maar zó belangrijk voor performers als ze succesvol willen zijn op de winterguardvloer. Sylvia helpt in de workshop performers begrijpen en voelen wat de pols kan doen. Tevens laat ze instructeurs, die welkom zijn om mee te doen of te kijken, zien hoe de spieren in de pols het verschil kunnen maken bij het cleanen van bewegingen en het releasen van tosses. Met haar ervaring kan zij leden tot grote hoogte brengen. Leer van de beste! Voor deze clinic verwachten we dat je je eigen equipment meeneemt. Denk ook aan geschikte outfit en schoeisel want de clinic vindt plaats in een sportzaal.

Dance & Movement Basics – Hieu Nguyen

In deze workshop zal Hieu Nguyen met de deelnemers intensief aan de slag gaan om hen de fijne kneepjes bij te brengen van dans en movement. De sessie is gericht op leden en instructie van color guard en twirlgroepen. Dit eerste blok gaat over de alle basisvaardigheden. Welke zijn dat, maar nog belangrijker, hoe pas je ze toe in je show? Denk aan geschikte outfit en schoeisel. Deze clinic vindt plaats in een sportzaal.

Dance & Movement Advanced – Hieu Nguyen

In dit tweede blok 2 bouwt Hieu door naar een gevorderd niveau. Hieu heeft een professionele dansachtergrond EN ervaring met Color Guard, als performer en als docent. Hij is echt een meester op dit gebied en als lid of instructie van een dans, color guard of twirlgroep zijn deze twee clinics echt een verrijking! Denk aan geschikte outfit en schoeisel. Deze clinic vindt plaats in een sportzaal.

Staff clinics

Hoe bouw je een marching/exercitie programma op – Ron Hardin

Deze sessie is gericht op staff/designers, sectieleiders van show- en marchingbands, drum corps, indoor percussion en indoor winds. Ook leden zijn van harte welkom uiteraard. Ron gaat met zijn ervaring in gesprek met de deelnemers en laat zien hoe je een effectief exercitie/marsblok creëert en een trainingsprogramma waarmee het korps beter wordt in parades en show. Dit is de voorbereiding op de Marching Clinic. Je kunt hier in een kleinere setting vragen stellen over hoe hij een repetitie opbouwt, hoe hij het voor elkaar heeft gekregen de groepen waarmee hij heeft gewerkt, zo ver heeft kunnen krijgen. Wat zijn daar de geheimen van, de tips en de valkuilen? Dit is echt een sessie voor diegenen die echt meer willen weten over exercitie/marching. Dit is echt gericht op de mars- en de showbands/indoor percussion & winds. Ga in gesprek met je vakgenoten!

GE voor Showbands – Michael Gaines

Deze sessie is gericht op staff/designers en gaat over Effect bij shows van show- en marchingbands, drum corps, indoor percussion en indoor winds. Hoe creëer je effect? De meester in staging en programmering Michael Gaines zal heel praktisch het onderwerp behandelen op basis van zijn ervaring en ook wat hij gezien heeft op bijvoorbeeld het afgelopen WMC. In deze sessie kan ieder stafflid zijn praktische vragen stellen over de uitdagingen in zijn of haar programma. Michael gaat er graag op in.

De logica van Drill – Ron Hardin

Deze sessie is gericht op staff/designers van show- en marchingbands, drum corps, indoor percussion en indoor winds. Wat is logica en intentie binnen visual design/choreografie? Ron heeft vele programma’s gezien in de hele wereld en ook bij CGN en het laatstgehouden WMC. Hij zal deze indrukken gebruiken om actuele onderwerpen binnen visual design te bespreken. Tevens zal hij delen van Pyware Software gebruiken om te laten zien hoe je bepaalde zaken visueel kunt verbeteren in je programma maar ook hoe je repetitie beter kunt opbouwen. In deze sessie kan ieder stafflid zijn praktische vragen stellen over de uitdagingen in zijn of haar programma. Ron behandelt ze graag. Ook deze setting is beperkt in aantal plaatsen. Het gaat om de diepgang van het gesprek, van elkaar leren en doorpraten over dit vakgebied.

Programmering en arrangeren indoor vs outdoor – Rob Balfoort

Deze sessie is gericht op staff/designers van show- en marchingbands, drum corps, indoor percussion en indoor winds. Hoe kun je je indoor programma gebruiken om je zomerprogramma te verbeteren? Hoe kun je effectief je arrangementen gebruiken om van een korte show voor indoor naar je zomershow over te stappen zonder dat je twee nieuwe programma’s moet schrijven en instuderen. Rob gaat met jou als dirigent/muzikaal leider, programmacoördinator en instructeur het gesprek aan. Breng je voorbeelden en vragen mee. De setting is een klein gezelschap met vakgenoten.

Hoe beïnvloedt equipment het onderdeel movement? – Hieu Nguyen

Deze sessie is gericht op staff/designers van color guardgroepen. Hieu zal de relatie tussen de twee onderdelen bespreken aan de hand van voorbeelden maar ook aan de hand van vragen vanuit de praktijk van de deelnemers. Kortom interactie en kennis uitwisselen.

GE voor Color Guard – Michael Gaines

Deze sessie is gericht op staff/designers en gaat over Effect bij programma’s van color guard. Hoe creëer je effect? De meester in staging en programmering Michael Gaines zal heel praktisch het onderwerp behandelen op basis van zijn ervaring en ook wat hij gezien heeft de afgelopen jaren bij WGI maar ook bij CGN de dag ervoor in Almere. In deze sessie kan ieder stafflid zijn praktische vragen stellen over de uitdagingen in zijn of haar programma. Michael gaat er graag op in.

Het CGN Color Guard jurysysteem – George Oliviero

Deze sessie is gericht staff/designers van color guardgroepen. Wat zijn de relaties tussen alle captions? Hoe werkt het systeem? Wat is de filosofie? Dit is zeker ook interessant voor instructie en designers van Show en Marchingbands , Indoor Percussion en Winds.

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/