Kennisuitwisseling op het CGN Congres 2023

Gepubliceerd op 26-09-2023

Kennisuitwisseling op het CGN Congres 2023

Het komende CGN Congres 2023 is weer gevuld met veel kennissessies!!

Ook dit jaar heeft het CGN kernteam weer haar best gedaan om kennissessies te organiseren voor haar deelnemende groepen. Dit doen we omdat we educatie en kennisuitwisseling van groot belang vinden voor de toekomst van onze activiteit. De sessies zijn toegankelijk voor alle deelnemende CGN groepen maar ook voor groepen die interesse hebben in CGN en op deze manier willen komen kennismaken.

Het programma:

Ochtendprogramma 10:00 – 12:00 in de Vaart/Eemzaal:

Plenair:

 • Terugblik afgelopen seizoen
 • Vooruitblik komend seizoen
 • Reglementswijzigingen
 • Korte uitleg van het gebruik van Competition Suite

12:00 uur: Lunch op eigen rekening in de Brasserie van het Huis van Eemnes

Middagprogramma ronde 1

13:00 in de Hiltzaal: Percussion en Winds opgefrist

De afgelopen jaren hebben we gelukkig veel jonge en nieuwe instructeurs bij de groepen gezien. Daarnaast zien we ook weer een grote groep nieuwe deelnemers binnen het CGN circuit. Het is echt weer tijd dat we een stap dieper ingaan op de reglementen voor Indoor Percussion en Indoor Winds. We merken tijdens de nabespreking dat de details achter de captions niet bij alle instructeurs bekend zijn. Dat is jammer want je kunt echt je voordeel opdoen als je dit al vanaf het begin van je repetitieseizoen goed begrijpt. Deze sessie is hier door geschikt voor zowel de groepen die al meedoen als met name ook voor nieuwe groepen. Zorg dat je instructeurs er zijn maar ook je meer ervaren leden zodat die ook meer beeld hebben wat de juryleden nu eigenlijk bekijken en meenemen in hun beoordelingen.

De onderwerpen:

 • Wat is de hoofdlijn van ieder onderdeel
 • Wat vinden we als jury echt belangrijk
 • Wat betekenen de criteria
 • Waar loop jij tegen aan tijdens de repetities en tijdens het ontwerpen van het programma

Deze sessie wordt gegeven door Paul Doop

13:00 uur in de Vaartzaal: Zo ga je voor de 'golden buzzer' op equipment

Equipment vormt bijna een kwart van de beslissing wie wint, het kan op álle niveaus, het is voor je score op elke caption belangrijk en het houdt je publiek wakker en betrokken. ALS je het goed doet! Waar het over gaat? Geloof ons, dat wil je wéten en snappen voor je volledige equipmentbook is geschreven.

Kom dus naar de workshop van Sylvia Vos

13:15 uur in de Eemzaal: Zo maak je jouw show dummieproof (en waarom dat superbelangrijk is)

Het is de start van het seizoen, je hebt muziek en je hebt een idee waar je show over moet gaan. Voor het begin van je show heb je zelfs al een briljant idee. Mooi, je bent al een heel eind. Maar nu de rest nog. Want je muziek en thema moeten de héle show samengaan. En aan het einde van de show, moet zelfs een 'dummie' snappen waar het over ging.

Kom naar de workshop van Peter Knoppers en leer hoe je dit aanpakt en waarom dit zo belangrijk is.

Middagprogramma ronde 2

14:45 uur in de Hiltzaal: Dance Unlimited NL door Bianca Minnema en Ilze Wiersema

Doe mee aan onze inspirerende workshop Dance Unlimited NL. Deze workshop geeft jou de perfecte gelegenheid om kennis te maken met en kennis te delen over het werken met G-groepen.

Er wordt gewerkt aan een methode voor Vlag / Dans voor werken met G-groepen, waar veel praktische voorbeelden worden getoond, onderbouwd met kennis en ervaring.

Wat kun je verwachten:

 • Interactieve sessie: leer door te luisteren, zien, ervaren en bespreken.
 • Nieuwe inzichten: er is zoveel mogelijk bij werken met deze doelgroepen. Leer van ervaren docenten.
 • Netwerken: ontmoet andere geïnteresseerden en draag bij aan een meer inclusieve community.
 • Zelfontplooiing: werk aan persoonlijke groei en raak vertrouwd met nieuwe, betekenisvolle activiteiten
 • Bewustwording: Iedereen heeft mogelijkheden en verdient een kans. Dans kan enorm helpen om vooroordelen weg te halen.
 • Plezier: gun jezelf een inkijk in onbeperkt genieten en betekenisvolle aanvulling op je aanbod

#gelijkekansen #inclusie #dansvooriedereen #doemee

14:45 uur in de Eemzaal: Met deze 'ingrediënten' ontwerp jij een show zonder fouten en mét kwaliteit

Focus/nadruk, eenheid en balans; op elk moment in je showontwerp wil je dat dit in orde is. Dat je erover hebt nagedacht, dat 'het werkt' en probleemloos is. Dat op zich is al een klus. Maar dan ben je er nog niet, want je wilt ook nog dat het afwisselend is en leuk om naar te kijken. Denk jij nu: hoe dan?!

Kom naar de workshop van Maikel Meulema en leer de ingrediënten kennen waarmee je dat kunt doen.

14:45 uur in de Vaartzaal: Geheimtaal? Begrijp de 'verborgen' hints van een jurylid

Huh, mijn score is deze week lager dan vorige keer, maar de show ging beter. Hoe kan dat nou? Een jurylid geeft de uitvoering meer punten dan het ontwerp, moet ik mijn show nu moeilijker maken? (Spoiler: nee). Als instructeur wil je weten wat de antwoorden zijn op deze vragen. Echt hóren wat juryleden zeggen of soms juist NIET zeggen. Ook al lijkt het soms geheimtaal. Dat is jouw aandeel van jullie succes.

Kom naar de workshop van Edwin Beens voor uitleg over die geheimtaal en stel AL je vragen.

16:00 uur in de Vaartzaal: Afsluiting

Hier is ruimte om na te praten en eventueel nog vragen te stellen aan het kernteam.

We hopen jullie te mogen verwelkomen op 8 oktober a.s.

Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Plaats: Noordersingel 4, 3755 EZ Eemnes

We zouden het op prijs stellen als jullie je registreren als je komt zodat we een beetje in kunnen schatten hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn.

Dit kan via: https://www.cgnunited.nl/nl/activiteiten/overig/cgn-congres-2023-2024

In het opmerkingenveld kun je ook aangeven of je s ’middags naar de clinics komt. Deze zijn allemaal theoretisch.

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/