Inspireren door er toe te doen... de relevante muziekvereniging is inclusief!

Gepubliceerd op 26-02-2023 in Phila Slag&Vlag/Music Unlimited

Inspireren door er toe te doen... de relevante muziekvereniging is inclusief!

Inspireren door er toe te doen…ben jij erbij op 11 maart in Leeuwarden?

Door elkaar te inspireren wordt de sector verrijkt en helemaal als je daardoor er toe doet als muziekvereniging….je bent relevant voor de samenleving. Op zaterdag 11 maart a.s. wordt in Leeuwarden een inspirerende en informatieve bijeenkomst georganiseerd voor een breed pallet aan verenigingen. Het doel is om elkaar te inspireren met de mooie voorbeelden die deze sessie voorbij komen maar ook door het delen van kennis. Een aantal onderwerpen zijn geprogrammeerd die ieder op hun beurt een bron van inspiratie zijn en jou als vereniging wellicht weer verder kan helpen of op een idee brengt.

Vanuit Music Unlimited wordt deze sessie dan ook georganiseerd met een aantal onderwerpen die voortkomen uit de praktijk maar ook willen we een inspirerend verhaal laten horen:

  • En toen blokkeerde het even

Als er iets een voorbeeld is van het verrijken van onze sector dan is dat zeker het project Music Unlimited dat als doel heeft mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid te geven om muziek te maken of te dansen (en color guard) bij een reguliere muziekvereniging buiten de muren van hun instelling of hun huis.

Het werken met mensen met een beperking geeft ontzettend veel voldoening. Dat hoor je van alle verenigingen die hier inmiddels mee bezig zijn. Maar het kan ook zeker wat uitdagende momenten hebben bijvoorbeeld als het bij een lid even niet gaat zoals je had gehoopt en het lid letterlijk ‘blokkeert’.

Wendy Brouwer, zorgprofessional bij Stichting Philadelphia Zorg neemt jullie mee in het "werken met mensen met een beperking" Wanneer het even mis gaat, wat te doen? Dit is een heel praktisch ingestoken verhaal waarbij iedereen wordt uitgenodigd om de voorbeelden van situaties uit de vereniging hier op tafel te leggen en zeker ook als daar oplossingen tussen zitten

  • Waarom slagwerk (en specifiek drummen) zo goed is voor ieder mens

Jitske Draijer is neurologisch muziektherapeut & SI-specialist bij stichting Philadelphia Zorg en neemt je mee in het antwoord en de onderbouwing van deze vraag. Na deze sessie kijk je nooit weer hetzelfde naar slagwerkers. Ook voor niet-slagwerkers trouwens een razend interessant onderwerp.

  • Fuseren? Ja!

Louise Knol is voorzitter van fusievereniging Door Samenwerking Groot (DSG)– Waadhoeke en neemt de luisteraar mee in het fusietraject van DSG.Wat kun je doen als je je zorgen maakt over de toekomst van de vereniging:

Ga je gewoon door met wat je altijd al deed?

Wacht je (tegen beter weten in) op betere tijden?

Of zoek je oplossingen? Bijvoorbeeld door samenwerking met anderen?

Naast een mooie drumfanfare bestaat de vereniging uit maar liefst 6 color guardgroepen die allemaal uitkomen bij CGN en een aantal twirlgroepen.

  • Kom Op….Groei en Bloei!

Richard Kampstra, wie kent de voormalig slagwerkinstructeur van Advendo Sneek niet?

De muziekvereniging kan anno 2023 heel relevant zijn, maar waarom blijkt dat vaak zo lastig? Hoe kun je je waarde en relevantie vergroten waardoor je vereniging meer gezien en (h)erkend wordt? Hoe kijk jij naar je vereniging en klopt dat beeld met hoe de samenleving jou ziet? Inclusief een korte zelfscan.

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 11 maart a.s.:
Aanvang: 13.00 uur
Einde: 15.30 uur

Zalencomplex Zaalenzo
Kalverdijkje 77c
8924 JJ Leeuwarden

Aanmelden graag via: info@colorguard.org

Om de bijeenkomst zo laagdrempelig mogelijk te maken wordt deze gratis aangeboden door de samenwerking tussen de OMF, CGN en Stichting Philadelphia Zorg en zal worden gemodereerd door Jelle Roeper, projectleider Music Unlimited.

Op dezelfde dag en letterlijk naast het zalencomplex wordt in Sportcentrum het Kalverdijkje een wedstrijd van CGN gehouden waar op die dag ruim 50 groepen met elkaar de competitie aangaan op het gebied van Color Guard, Indoor Percussion, Indoor Winds en de Drum Challenge.

Tevens vindt er een optreden plaats van Advendo Slag & Vlag uit Sneek. De wedstrijd start om 13.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. Voor de deelnemers aan de bijeenkomst is het mogelijk om aansluitend de bijeenkomst met korting deze wedstrijd van CGN te bezoeken. Dan ben je ruim op tijd om het optreden van Advendo Slag & Vlag te zien maar ook nog ruim 30 andere optredens. De betaling aan de kassa van de wedstrijd kan alleen via Pin.

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/