De strijd is volledig losgebarsten in Wijchen

Gepubliceerd op 09-02-2019 in Seizoen 2019

De strijd is volledig losgebarsten in Wijchen

Vandaag in Wijchen is het CGN circus voor het eerst compleet, want de IPC en Winds groepen hebben hier hun eerste wedstrijd, waar de color guards hun derde contest hebben. In de Percussion en Winds classes zien we een aantal nieuwkomers, naast de nodige oude bekenden. De competitie groeit de laatste jaren sneller en sneller.

Ook vandaag wordt er door de medewerkers hard gewerkt om alles weer gestroomlijnd te laten verlopen. Het is dan ook geen verrassing dat de eerste groep stipt om 12.00 uur kan beginnen. De jeugd classes van de color guard divisie openen de dag. Sommige groepen komen voor de tweede keer dit seizoen op de vloer en anderen zien we hier voor het eerst. Dat er gestreden gaat worden is duidelijk. Ieder contest weer zie je hoe groepen groeien. Dat zorgen zij zelf voor, maar ook de diverse clinics die CGN United hen biedt, maken de groei mogelijk. Vandaag wordt de Kids Class gewonnen door Serendipity Kids 73.820. In deze Class komen vier groepen uit. De Cadet Class, vandaag met acht groepen, wordt gewonnen door Advendo Cadets 78.720. Ook in de Junior Class zien we acht groepen aan de startlijn. De winnaar in deze class is vandaag de kampioen van het vorig seizoen: 2Xtreme Junior 80.610.

De IPC en Winds groepen komen hierna. Zij hebben vandaag voor het eerst een contest. CGN opent ieder seizoen met twee contests zonder IPC en Winds. Deze groepen nemen meer tijd om hun show gereed te krijgen voor de eerste wedstrijd. Hier verwelkomen we weer een aantal nieuwe groepen. In de Winds Cadet Class zijn zowel Jong Beatrix’ als Jong Oranje nieuw. In de A Class begroeten wij Corio uit Heerlen. In IPC kennen we vandaag twee nieuwe deelnemers. Showband Irene en LXIIndoor Percussion zijn nieuw, ook hen heten wij van harte welkom.

In de IPC Cadet Class gaat WooDi Percussion Ensemble met de eerste plaats naar huis 66.100. IPC A Class wordt gewonnen door Advendo Percussion Ensemble 67.500. Winds Cadet komt op naam van Jong Beatrix’ Winds 75.000. En in de A Class winnen Corio Winds 74.200. In Winds Open hebben we een deelnemer. Con Spirito moest zich wegens omstandigheden op het laatste moment afmelden. Daarom alleen Beatrix Winds, zij scoren 69.350 als opening van hun seizoen dat extra lang doorgaat, omdat zij gaan deelnemen aan de WGI Championships in april. Concert Open kent vandaag ook een deelnemer. Unik Star Concert scoort hier 65.500. In IPC Open zien we een van de oudste deelnemers naast de twee nieuwkomers. De kampioen van 2018, Percussion Unlimited scoort het hoogst: 73.300.

Dan zijn de color guards weer aan de beurt. De avond wordt geopend door de Regional A. Totaal zeven groepen treden aan. Wilhlemus Winterguard wordt hier eerste met een score van 78.990. De A Class telt 10 groepen. De verschillen in deze Class zijn groter dan vorige keer in Drachten, maar de spanning is nog steeds aanwezig. Sensation Perfomance Ensemble wint vanavond met 78.950.

De enige deelnemer in de Open Class vandaag is Sensation Performance Ensemble, zij scoren 83.400.

In de A Class zien we een groep uit Groot Brittannië als gast. Anchormen A heeft zich aangemeld. CGN is trots en blij dat zij hier zijn en waarderen het zeer dat zij hier vanavond hun performance hebben laten zien. Om de uitwisseling compleet te maken, zijn de units van The Pride vandaag niet in Wijchen, maar in het Verenigd Koninkrijk. Morgen doen zij daar mij aan de WGUK-contest in Colchester. Wij wensen ze daar veel plezier en succes.

Dit was contest Wijchen. Over veertien dagen zijn we allemaal terug in Almere voor een groot contest met veel deelnemers.

Klik hier voor alle scores van vandaag

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/