Flink wat Topsport in vol Topsportcentrum Almere

Gepubliceerd op 24-02-2019 in Seizoen 2019

Flink wat Topsport in vol Topsportcentrum Almere

In Almere organiseert CGN al jaren een van de grootste internationale wedstrijden van het CGN seizoen. De editie van dit weekend is om meerdere redenen memorabel. De aanwezigheid van heel veel deelnemers, publiek en bijna vijftien uur achter elkaar optredens, vraagt om veel flexibiliteit en uithoudingsvermogen van iedereen.

Zaterdagochtend om half 7 staan de medewerkers al gereed om zich op te maken voor een mooi dagje spektakel in de hal. De avond ervoor is de zaal al omgebouwd tot het vertrouwde CGN theater op een sportvloer. Precies om half 9 starten de Prelims voor alle divisies, met als eerste de Indoor Winds groepen. Met in totaal negentig optredens staat de organisatie voor een nieuwe uitdaging: Hoe krijg je zoveel deelnemers verdeeld over kleedkamers en warming up ruimtes. Ook nu is het weer gelukt. Met een ruime dosis doorzettingsvermogen, maar ook door een tweede complex naast het Topsportcentrum hiervoor te gebruiken. Met een positieve insteek en een groot organisatorisch vermogen is deze dag voorbereid. De dag draait als nooit tevoren. CGN staat al jaren garant voor stiptheid en presteren onder tijdsdruk.

Er is ook vandaag weer een diversiteit aan optredens. De verenigingen hebben hard gewerkt aan hun show, dat is duidelijk te zien. Veel mooie veranderingen zien we langskomen. Almere is altijd een speciaal contest, ook wel een internationaal contest. Door het deelnemen van vele verenigingen vanuit Duitsland, Frankrijk, België, Italië en Groot Brittannië mogen wij dit wel een Europees contest noemen.

In de ochtend en begin van de middag dus de Prelims, deze worden gevolgd door de Finals van de groepen in de Kids, Cadets en Junior Class. Deze deelnemers hebben geen Prelims. Aan het einde van de middag beginnen de Finalsoptredens voor die groepen die door zijn naar Finals. In de Regional A en de A Class vallen groepen af. Vanuit deze beide classes gaan er 5 door naar Finals. Het internationale karakter van deze dag zien we misschien wel het beste terug in de in de Top 5 van de Regional A Class: twee Italiaanse, twee Nederlandse en een Franse Color Guard groep bereiken hier de Finals.

Aan het einde van de avond worden de punten bekend gemaakt. In de jeugd classes van de Colorguard-divisie is er twee keer winst voor The Pride in de Cadet Class (78.550) en de Junior Class (80.720). In de Kids Class winnen Impact Kids. Zij scoren 78.910. Wilhelmus Winterguard winnen de internationale Regional A Class met een score van 82.410.

Het is opvallend om te zien dat in alle divisies de competitie om de eerste plek vooral in de A-Classes het spannendst is. Bij Indoor Winds en Color Guard zit in de Top 3 maar rond de twee punten verschil. Respectievelijk Showband '75 en Sensation scoren hier uiteindelijk het hoogst. Ook bij Indoor Percussion is het verschil tussen Advendo PE (72.050) en NFPC (70.550) klein.

Indoor Winds Open Class komt in handen van debutant Pasveer, hun score is 79.550. De Open Class bij het Indoor Percussion gaat juist naar een club met de meeste historie in deze class: Percussion Unlimited. Zij scoren 75.750.

Sensation Performance Ensemble winnen de CG Open Class met een score van 83.300.

Alle uitslagen, inclusief de recaps, kun je hier vinden. En zo komt er nog net voor middernacht een einde aan deze lange maar zeer geslaagde dag.

We maken ons op voor nog één regulier contest, op zaterdag 16 maart in Leeuwarden. Hier verschijnen 65 groepen aan de start. Wie zeker nog een plek wil hebben bij deze wedstrijd, doet er verstandig aan de kaarten nu in de Ticketshop te bestellen. In Almere waren de tribunekaarten op de dag zelf al snel helemaal uitverkocht. Iets wat niet vaak gebeurt bij een reguliere contest, maar bij zoveel deelnemers gaat het snel.

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/