Flink wat Topsport in vol Topsportcentrum Almere

Gepubliceerd op 24-02-2019 in Seizoen 2019

Flink wat Topsport in vol Topsportcentrum Almere

In Almere organiseert CGN al jaren een van de grootste internationale wedstrijden van het CGN seizoen. De editie van dit weekend is om meerdere redenen memorabel. De aanwezigheid van heel veel deelnemers, publiek en bijna vijftien uur achter elkaar optredens, vraagt om veel flexibiliteit en uithoudingsvermogen van iedereen.

Zaterdagochtend om half 7 staan de medewerkers al gereed om zich op te maken voor een mooi dagje spektakel in de hal. De avond ervoor is de zaal al omgebouwd tot het vertrouwde CGN theater op een sportvloer. Precies om half 9 starten de Prelims voor alle divisies, met als eerste de Indoor Winds groepen. Met in totaal negentig optredens staat de organisatie voor een nieuwe uitdaging: Hoe krijg je zoveel deelnemers verdeeld over kleedkamers en warming up ruimtes. Ook nu is het weer gelukt. Met een ruime dosis doorzettingsvermogen, maar ook door een tweede complex naast het Topsportcentrum hiervoor te gebruiken. Met een positieve insteek en een groot organisatorisch vermogen is deze dag voorbereid. De dag draait als nooit tevoren. CGN staat al jaren garant voor stiptheid en presteren onder tijdsdruk.

Er is ook vandaag weer een diversiteit aan optredens. De verenigingen hebben hard gewerkt aan hun show, dat is duidelijk te zien. Veel mooie veranderingen zien we langskomen. Almere is altijd een speciaal contest, ook wel een internationaal contest. Door het deelnemen van vele verenigingen vanuit Duitsland, Frankrijk, België, Italië en Groot Brittannië mogen wij dit wel een Europees contest noemen.

In de ochtend en begin van de middag dus de Prelims, deze worden gevolgd door de Finals van de groepen in de Kids, Cadets en Junior Class. Deze deelnemers hebben geen Prelims. Aan het einde van de middag beginnen de Finalsoptredens voor die groepen die door zijn naar Finals. In de Regional A en de A Class vallen groepen af. Vanuit deze beide classes gaan er 5 door naar Finals. Het internationale karakter van deze dag zien we misschien wel het beste terug in de in de Top 5 van de Regional A Class: twee Italiaanse, twee Nederlandse en een Franse Color Guard groep bereiken hier de Finals.

Aan het einde van de avond worden de punten bekend gemaakt. In de jeugd classes van de Colorguard-divisie is er twee keer winst voor The Pride in de Cadet Class (78.550) en de Junior Class (80.720). In de Kids Class winnen Impact Kids. Zij scoren 78.910. Wilhelmus Winterguard winnen de internationale Regional A Class met een score van 82.410.

Het is opvallend om te zien dat in alle divisies de competitie om de eerste plek vooral in de A-Classes het spannendst is. Bij Indoor Winds en Color Guard zit in de Top 3 maar rond de twee punten verschil. Respectievelijk Showband '75 en Sensation scoren hier uiteindelijk het hoogst. Ook bij Indoor Percussion is het verschil tussen Advendo PE (72.050) en NFPC (70.550) klein.

Indoor Winds Open Class komt in handen van debutant Pasveer, hun score is 79.550. De Open Class bij het Indoor Percussion gaat juist naar een club met de meeste historie in deze class: Percussion Unlimited. Zij scoren 75.750.

Sensation Performance Ensemble winnen de CG Open Class met een score van 83.300.

Alle uitslagen, inclusief de recaps, kun je hier vinden. En zo komt er nog net voor middernacht een einde aan deze lange maar zeer geslaagde dag.

We maken ons op voor nog één regulier contest, op zaterdag 16 maart in Leeuwarden. Hier verschijnen 65 groepen aan de start. Wie zeker nog een plek wil hebben bij deze wedstrijd, doet er verstandig aan de kaarten nu in de Ticketshop te bestellen. In Almere waren de tribunekaarten op de dag zelf al snel helemaal uitverkocht. Iets wat niet vaak gebeurt bij een reguliere contest, maar bij zoveel deelnemers gaat het snel.

 Tip, deel dit bericht!

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

Thinkone

Bezoek website

PMD Consulting group

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/