CGN besluit seizoen door te laten gaan in het belang van de groepen

Gepubliceerd op 01-02-2022 in Seizoen 2022

CGN besluit seizoen door te laten gaan in het belang van de groepenDe wedstrijden gaan door maar wel met restricties

De kogel is door de kerk. Het bestuur van CGN heeft besloten dat ze het seizoen weer oppakt vanaf 19 februari a.s. met de wedstrijd in Almere. Door de Coronamaatregelen zal het toch niet helemaal op de manier gaan zoals iedereen gewend is en daarom vraagt CGN de medewerking van alle deelnemende groepen en het publiek.

Financieel nemen we best een risico zegt voorzitter Paul Doop omdat we bijvoorbeeld maar maximaal 1/3 van het aantal kaarten mogen verkopen maar ook nog met 1,5 tussenruimte. De halbeheerders geven ons daarom een maximum aantal te verkopen plaatsen wat nog lager is dan 1/3. Met minder groepen en minder publiek zal CGN ook genoodzaakt zijn een aantal zaken anders te organiseren dan in een normaal seizoen. De groepen zullen woensdagavond 2 februari a.s. worden bijgepraat door het bestuur van CGN in een online informatieavond waar ze ook zullen horen wat de besluiten zijn die CGN genomen heeft. Dit varieert van helaas ook een verhoging van de inschrijfgelden voor dit jaar tot en met speciale aankomsttijden bij de locatie.

Maar ook vraagt CGN de medewerking van de bezoekers. De belangrijkste wijzigingen zetten we even op een rijtje:

 • Geen Prelims/Finals
  • Er zullen zowel in Almere als Eindhoven geen prelims en finals worden georganiseerd. Dit heeft te maken met de eindtijd van evenementen.
 • Geen kaartverkoop op de dag van het evenement.
  • De kaartverkoop zal volledig online verlopen; er is GEEN kaartverkoop aan de deur.
 • Alle optredens in twee afzonderlijke blokken met eigen kaartverkoop.
  • Er wordt zowel in Almere als in Leeuwarden in twee programmablokken gewerkt waar afzonderlijk kaarten voor gekocht moet worden of een passepartout voor de hele dag.
 • Er is geen vooraf te reserveren zitplaats.
  • Een medewerker van CGN wijst u uw plek toe en dat is de plek die u moet nemen. We kunnen geen rekening houden met families die niet tegelijkertijd aankomen. Er is een maximum van 4 mensen per groep.
  • Het toewijzen vindt plaats via het zogenaamde ‘aanschuifsysteem’. U schuift aan bij de mensen die voor u een plaats hebben aangewezen gekregen met twee stoelen tussenruimte. Dit is beleid van de halbeheerder waar wij geen invloed op hebben
 • Als u eenmaal zit moet u blijven zitten.
  • Als u echt eruit moet om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan dan mag u tijdens het blok van optredens niet meer terugkeren naar uw zitplaats. U zult moeten blijven wachten aan de zijkant tot dat er een looppauze is (dus ook niet na een groep).
 • Geen Olympic Retreat.
  • In Almere en Leeuwarden is er geen olympic retreat. Er is wel een prijsuitreiking maar dat is op basis van een ‘captains only’
 • Coronatoegangsbewijs en ID verplicht .
  • Voor publiek boven de 18 jaar wordt alleen toegang verleend via het Coronatoegangsbewijs via de app plus legitimatie.
 • Alle Coronaregels zijn van toepassing
  • mondkapjes op bij het verplaatsen door de hele hal. Als u zit op uw stoel dan mag het mondkapje af

Het is van belang dat u alle aanwijzingen van de CGN-medewerkers en de halbeheerder opvolgt want indien de halbeheerder beoordeelt dat CGN zich niet of niet voldoende aan de regels houdt, kunnen zij het evenement per direct stopzetten.

De kaartverkoop voor de wedstrijd in Almere gaat op 4 februari van start voor De Vrienden van CGN. Op 5 en 6 februari zijn voor iedereen allereerst de passepartouts voor beide blokken te koop. Op deze manier heb je de garantie dat je een plek zowel in het eerste blok als het tweede blok hebt. Vanaf 7 februari zijn dan alleen nog de afzonderlijke blokken te koop. Wil je dan alsnog een hele dag de wedstrijd meemaken zul je twee losse kaarten moeten kopen. Er zijn minder dan 200 kaarten per blok beschikbaar dus op = op! Gezien de grote vraag nu al naar kaarten verwachten we dat we snel uitverkocht zullen zijn. Ook in Leeuwarden zal er met twee blokken worden gewerkt maar daarover wordt later deze maand gecommuniceerd. De kaartverkoop voor Leeuwarden start rond 1 maart a.s.

We realiseren ons dat het vervelend is dat je niet vooraf je plek kunt reserveren of niet allemaal bij elkaar mag zitten. Natuurlijk is het vervelend dat je als publiek na een blok echt van de tribune af moet, er een verplichte pauze is en weten we ook dat het publiek de coronaregels als vervelend zal kunnen ervaren maar wij bij CGN vinden het het allerbelangrijkste dat we de groepen weer perspectief kunnen bieden door de wedstrijden weer op te pakken, ook al lopen we een behoorlijk financieel risico. We hopen dat publiek en de deelnemers ons zullen steunen en de extra maatregelen zullen omarmen met het doel samen er een mooi wedstrijdseizoen van te maken aldus Paul Doop. CGN is er voor de groepen en dat willen we waarmaken en daarbij hopen we op het begrip en rekenen we op alle medewerking!

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/