We mochten weer!

Gepubliceerd op 19-02-2022 in Seizoen 2022

We mochten weer!

Na een afwezigheid van bijna twee jaar zijn we weer terug in de zaal. Wat waren het lange jaren. Een afgebroken seizoen in 2020 en een digitaal seizoen in 2021. Maar vandaag is het weer zover. We mogen weer! We zijn terug in Almere, de zaal waar ook de laatste wedstrijd was.

Deze contest is nog met wat protocollen waar we ons allemaal aan moeten houden. En met trots kan CGN zeggen dat dit ook goed lukt. Zowel de deelnemers als het publiek, iedereen past zich aan en is vooral bezig met genieten. Alle scores vind je hier terug.

Een aantal dingen is op de vloer ook anders. In de corona-periode hebben veel groepen het zwaar gehad om leden te werven en om zoveel mogelijk repetitietijd te vinden. Zo zien we in het geheel minder groepen dan we gewend zijn in Almere. En ook per groep is het aantal leden soms kleiner dan voorheen. We willen hier dan ook graag nog een oproep doen: ga je lokale vereniging steunen en blijf meedoen met deze geweldige hobby.

En hoe geweldig die is, laten alle deelnemers van vandaag zien. Want sommige dingen veranderen niet. Zoals het starten met de prille beginners in de Kids class. The Pride PreCadets mogen als eerste de vloer op. Wat een welkom weer. Iedere vereniging mag trots zijn op hetgeen ze op de vloer laten zien. In de ochtend ziet het publiek negentien groepen op de vloer. In de Kids Class zien we Trinity Kids uiteindelijk winnen. In de Cadet Class zijn het The Pride Cadets. En ook in de Junior Class eindigt The Pride bovenaan. Regional A Class is voor de enige buitenlandse colorguard van vandaag: Red Light.

Het middagprogramma openen we met de deelnemers met live muziek. Ook hier zien we dat de afgelopen twee jaar deze verenigingen niet in de koude kleren zijn gaan zitten. In meerdere classes doet één vereniging mee. Maar wat zijn we trots om ze allemaal weer te zien. De eerste stappen op de wedstrijdvloer zijn weer gezet en er volgen er nu nog veel meer!

In de A-Class van de colorguards zien we zeven deelnemers die het onderling bijzonder spannend maken. The Pride of the Netherlands en Sensation zijn de laatste deelnemers in competitie. We sluiten de dag af met een optreden van Flevo Vlag. Wat een geweldig gezicht is het toch om het enthousiasme van al die deelnemers te zien! En dan hebben we het echt niet alleen over Flevo Vlag. De deelnemers van alle andere groepen, het publiek, de CGN vrijwilligers, de juryleden... iedereen straalde!

Kortom: eindelijk mochten we weer! En het smaakt naar meer, veel meer!

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/