CGN biedt ook in 2023 de Drum Challenge aan!

Gepubliceerd op 23-11-2022 in Seizoen 2023

CGN biedt ook in 2023 de Drum Challenge aan!

CGN biedt ook in 2023 de Drum Challenge aan!

De inschrijvingen voor het CGN 2023 seizoen lopen goed, het wordt een mooi seizoen met veel bekende namen maar ook weer van groepen die we een tijdje niet gezien hebben en hele nieuwe groepen.

Naast de reguliere klasses biedt CGN ook weer de Drum Challenge aan. Dit is een competitievorm voor slagwerkgroepen die elkaar ‘uitdagen’ door tegenover elkaar 1 of 2 stukken spelen en daarmee de ander, het publiek en de jury te imponeren. Het is een hevige korte wedstrijd want ieder stuk mag maar maximaal 2 minuten duren. Hoe werkt het in het kort:

Per ronde kan er 1 of 2 stukken gespeeld worden (afhankelijk van het aantal deelnemers aan de wedstrijd). Als er mee dan 2 deelnemers zijn kunnen er meerdere rondes gehouden worden. Het is dan het leukste voor het publiek als er in iedere ronde een ander stuk wordt gespeeld. Er is geen ingewikkeld jurysysteem. Er altijd een oneven aantal juryleden dus er kan geen gelijkspel uit komen. Aan het eind van iedere ronde geeft het juryteam direct aan wie de winnaar is. Bij meer dan 2 groepen gaat de winnaar door naar de volgende ronde en gaan we naar een finale tussen de twee beste groepen werken.

Belangrijkste spelregels:

 • Het is voor slagwerkgroepen
 • Een choreografie is niet verplicht maar kan wel helpen om het aantrekkelijker te maken
 • Er moeten minimaal 6 spelende leden op het veld staan; er is geen maximum aantal zolang het maar past op de vloer
 • De competitievloer is 12 x 12 meter
 • Je moet minimaal 2 stukken van ieder maximaal 2 minuten kunnen spelen
 • Je kunt uitkomen in:
  • de Junior Class (max leeftijd 16 op 1 april 2023)
  • Open Class (geen leeftijdsregels)

Slagwerkgroepen die ook meedoen aan de reguliere competitie mogen ook meedoen aan deze wedstrijdvorm.

Deze wedstrijdvorm wordt geboden op de CGN wedstrijden in:

 • Almere - 18 februari 2023)
 • Leeuwarden – 11 maart 2023
 • Eindhoven – 25 maart (Championships)

Als je als slagwerkgroep het leuk lijkt om dit eens te doen, schrijf je dan in OF neem contact met ons op om meer informatie te krijgen.

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/