Aanpassing maatregelen Corona-virus

Gepubliceerd op 05-11-2020 in CGN

Aanpassing maatregelen Corona-virus

Afgelopen dinsdag, 3 november heeft de Rijksoverheid verscherpte maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Deze verscherpte maatregelen hebben ook gevolgen voor de activiteiten van verenigingen van CGN.

Na de vorige aanpassingen van half oktober hebben veel verenigingen al besloten voor een periode hun activiteiten te staken, zeker voor de 18-plussers. Daarbij was voor de meesten de afweging om "mee te werken" aan het voorkomen van onnodig reizen en het vermijden van risico’s door niet meer in groepen bij elkaar te komen. Wij als CGN juichen het nemen van deze eigen verantwoordelijkheid door verenigingen toe. Alleen zijzelf kunnen een zorgvuldige afweging maken op basis van de maatregelen in combinatie met de specifieke situatie van de vereniging.

Ook na de nieuwe maatregelen die dinsdag zijn aangekondigd en 4 november inmiddels zijn ingegaan, zijn er nog verschillende mogelijkheden om bepaalde activiteiten door te zetten.

Maar wij zien ook de algemene oproep van de Rijksoverheid:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis, ook tijdens feestdagen.
  • Vermijd niet-noodzakelijke reizen.
  • Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan.

Doorgaan met activiteiten binnen de grenzen van de verscherpte maatregelen veroorzaakt niet-noodzakelijke reisbewegingen en staat ook in contrast met de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven. Eenvoudig bekeken, zou CGN dus adviseren: doe het niet, leg al je activiteiten stil.

Toch heeft de rijksoverheid bewust ruimte gegeven voor personen en kinderen tot en met 17 jaar. Niet alleen omdat zij ook op school nog samenkomen, maar ook omdat de overheid niet wil onderschatten hoe belangrijk sociale contacten zijn. Bovendien "reizen" deze kids vaak lokaal, dicht bij huis.
Ook zullen de diverse veiligheidsregio’s op basis van de regionale situatie meer ruimte krijgen om maatregelen toe te passen die aansluiten bij de regionale situatie. Die kunnen nog strenger zijn, of juist iets soepeler. Zo is er onder meer niet zwart-wit te stellen of een eigen verenigingsgebouw nu gesloten moet worden, of juist open mag blijven, bijvoorbeeld voor activiteiten met kinderen tot en met 17 jaar.

Alleen door samen op te trekken en geen onnodige risico’s te nemen krijgen we het Corona-virus onder controle. Hierbij hopen we dat verenigingen en hun besturen een verantwoorde afweging maken. En dat ze dat doen met kennis van de feitelijke maatregelen, maar ook met gevoel voor de beeldvorming en verantwoordelijkheid richting de gemeenschap waarin ze actief zijn.

Ook nu geven CGN en onze moederorganisatie de KNMO, geen ‘bindend’ advies. We vinden dit de eigen verantwoordelijkheid van verenigingen en hun besturen. Bovendien zullen regionale verschillen invloed hebben op keuzes die hierbij gemaakt moeten worden. Verschillen die wij als landelijke, overkoepelende organisatie niet allemaal kunnen weten.

In het meest recente protocol, wat je kunt vinden op de speciale corona-website van de KNMO, staat in meer detail uitgelegd wat de mogelijkheden en adviezen zijn.

Wij wensen jullie veel wijsheid toe bij het nemen van verstandige, maar moeilijke beslissingen. Vergeet niet om op de speciale corona-website van de KNMO te kijken. Kom je ergens niet uit? Mail ons dan op corona@colorguard.org.

Dit artikel is gebaseerd op een brief die de KNMO-leden onlangs hebben ontvangen.

 Tip, deel dit bericht!

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

Thinkone

Bezoek website

PMD Consulting group

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/