Gepubliceerd op 05-03-2020 in CGN

UPDATE: CGN en het Coronavirus

Laatst bijgewerkt: 12-03-2020; 15:50

Alle overige evenementen van CGN seizoen 2020 zijn op last van de Nederlandse overheid afgelast.

Zie dit bericht: UPDATE: ALLE CGN EVENEMENTEN AFGELAST!

De berichtgeving hieronder wordt vanaf nu niet meer bijgewerkt. Je kunt het meest actuele nieuws vinden via de Headlines.

In verband met de verspreiding van het coronavirus, is CGN inmiddels dagelijks in contact met instanties als RIVM en GGD om te kijken wat de betekenis kan zijn voor onze evenementen. CGN zal zich bij alle besluiten baseren op feiten en adviezen vanuit officiële instanties, zoals RIVM, GGD en eventueel ook vergelijkbare instanties in het buitenland. Het zal duidelijk zijn dat de veranderingen elkaar in snel tempo opvolgen.

We zullen er alles aan doen om iedereen de komende tijd een zo actueel mogelijk beeld te blijven geven.

UPDATE: CGN krijgt veel vragen over de CGN Championships, zeker nu WGI in Amerika de World Championships heeft gecanceld. Op dit moment geldt voor Nederland en Brabant echter nog steeds hetzelfde als wat we eerder meldden: restricties voor evenementen zijn er nu alleen specifiek voor Brabant en voor evenementen tot en met maandag 16 maart. Daarmee is er nog niets veranderd voor de CGN Championships in Eindhoven, die zijn immers op 28 maart.
Eerder was al duidelijk dat alle Italiaanse groepen niet naar de CGN Championships komen. Met het aangescherpte beleid van de Italiaanse regering is het voor hen niet langer mogelijk om de reis te maken. Vooralsnog zijn er voor andere groepen nog geen restricties, noch hebben we afmeldingen gekregen.

Uiteraard beseft het Kernteam van CGN dat de kans steeds kleiner wordt dat de CGN Championships in deze opzet kunnen doorgaan. Op de achtergrond wordt natuurlijk gekeken naar en gewerkt aan mogelijke alternatieven. Waar mogelijk en nodig zullen we daar hulp vragen van onze deelnemers en onze fans. Het heeft op dit moment echter nog geen zin om hierop vooruit te lopen.

UPDATE: Ook in Leeuwarden zullen de Retreats met captains only zijn. Wederom om te voorkomen dat we veel mensen min of meer "dwingen" dicht bij elkaar te staan.

EERDERE UPDATES VAN DEZE WEEK:

UPDATE: Er is een extra afzegging voor Contest Leeuwarden (zaterdag 14 maart). Uiterlijk donderdagavond 12 maart maakt CGN het laatste schema voor die dag bekend aan alle deelnemers. Op basis van de afzeggingen tot dan toe, kunnen de eerder gepubliceerde tijden met maximaal 30 minuten verschoven zijn. Mochten zich op vrijdag of zaterdag nog groepen afmelden, dan blijft het schema ongewijzigd en zullen er wellicht wat extra pauzes zijn.

UPDATE: Het voorlopige programma van de Slagwerkdag (zondag 29 maart) kun je vinden op de Event-pagina. Vooralsnog gaat ook deze gewoon door en gaan wij door met het voorbereiden ervan.

Zolang er geen officieel verbod is op reizen vanuit of naar bepaalde gebieden, of het laten doorgaan van evenementen, is het niet aan CGN om bepaalde groepen uit te sluiten. Zoals het ook niet aan CGN is om andere groepen te verplichten om te komen. Wij roepen echter iedereen op om zich net als wij zoveel mogelijk te baseren op feiten en adviezen vanuit officiële instanties. En op basis van die feiten tot een eigen besluit te komen.

Op de website van de RIVM vind je veel informatie, en ook een sectie met Vragen en antwoorden.

Dit waren de feiten en maatregelen rondom de wedstrijd in Almere op 29 februari jongstleden:

Er heeft één van de drie aangemelde Italiaanse groepen deelgenomen in Almere. Zij komen alle drie uit Lombardije, maar allemaal uit regio’s buiten de destijds “afgegrendelde delen” rondom Milaan. Zowel de instanties hier in Nederland als in Italië hadden meermaals aangegeven dat er geen reden was om hen niet te ontvangen.

Jong Leven uit Brunssum is niet naar Almere gekomen.

De prijsuitreikingen/retreats in Almere waren "captains only", waarbij van iedere groep één lid (of stafflid) op de vloer werd gevraagd.

We zullen dit bericht regelmatig aanvullen en aanpassen als daar reden voor is, daarom vind je bovenaan de datum en tijd wanneer het voor het laatst is bijgewerkt

 Tip, deel dit bericht!

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

Thinkone

Bezoek website

PMD Consulting group

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/