Gepubliceerd op 05-03-2020 in CGN

UPDATE: CGN en het Coronavirus

Laatst bijgewerkt: 12-03-2020; 15:50

Alle overige evenementen van CGN seizoen 2020 zijn op last van de Nederlandse overheid afgelast.

Zie dit bericht: UPDATE: ALLE CGN EVENEMENTEN AFGELAST!

De berichtgeving hieronder wordt vanaf nu niet meer bijgewerkt. Je kunt het meest actuele nieuws vinden via de Headlines.

In verband met de verspreiding van het coronavirus, is CGN inmiddels dagelijks in contact met instanties als RIVM en GGD om te kijken wat de betekenis kan zijn voor onze evenementen. CGN zal zich bij alle besluiten baseren op feiten en adviezen vanuit officiële instanties, zoals RIVM, GGD en eventueel ook vergelijkbare instanties in het buitenland. Het zal duidelijk zijn dat de veranderingen elkaar in snel tempo opvolgen.

We zullen er alles aan doen om iedereen de komende tijd een zo actueel mogelijk beeld te blijven geven.

UPDATE: CGN krijgt veel vragen over de CGN Championships, zeker nu WGI in Amerika de World Championships heeft gecanceld. Op dit moment geldt voor Nederland en Brabant echter nog steeds hetzelfde als wat we eerder meldden: restricties voor evenementen zijn er nu alleen specifiek voor Brabant en voor evenementen tot en met maandag 16 maart. Daarmee is er nog niets veranderd voor de CGN Championships in Eindhoven, die zijn immers op 28 maart.
Eerder was al duidelijk dat alle Italiaanse groepen niet naar de CGN Championships komen. Met het aangescherpte beleid van de Italiaanse regering is het voor hen niet langer mogelijk om de reis te maken. Vooralsnog zijn er voor andere groepen nog geen restricties, noch hebben we afmeldingen gekregen.

Uiteraard beseft het Kernteam van CGN dat de kans steeds kleiner wordt dat de CGN Championships in deze opzet kunnen doorgaan. Op de achtergrond wordt natuurlijk gekeken naar en gewerkt aan mogelijke alternatieven. Waar mogelijk en nodig zullen we daar hulp vragen van onze deelnemers en onze fans. Het heeft op dit moment echter nog geen zin om hierop vooruit te lopen.

UPDATE: Ook in Leeuwarden zullen de Retreats met captains only zijn. Wederom om te voorkomen dat we veel mensen min of meer "dwingen" dicht bij elkaar te staan.

EERDERE UPDATES VAN DEZE WEEK:

UPDATE: Er is een extra afzegging voor Contest Leeuwarden (zaterdag 14 maart). Uiterlijk donderdagavond 12 maart maakt CGN het laatste schema voor die dag bekend aan alle deelnemers. Op basis van de afzeggingen tot dan toe, kunnen de eerder gepubliceerde tijden met maximaal 30 minuten verschoven zijn. Mochten zich op vrijdag of zaterdag nog groepen afmelden, dan blijft het schema ongewijzigd en zullen er wellicht wat extra pauzes zijn.

UPDATE: Het voorlopige programma van de Slagwerkdag (zondag 29 maart) kun je vinden op de Event-pagina. Vooralsnog gaat ook deze gewoon door en gaan wij door met het voorbereiden ervan.

Zolang er geen officieel verbod is op reizen vanuit of naar bepaalde gebieden, of het laten doorgaan van evenementen, is het niet aan CGN om bepaalde groepen uit te sluiten. Zoals het ook niet aan CGN is om andere groepen te verplichten om te komen. Wij roepen echter iedereen op om zich net als wij zoveel mogelijk te baseren op feiten en adviezen vanuit officiële instanties. En op basis van die feiten tot een eigen besluit te komen.

Op de website van de RIVM vind je veel informatie, en ook een sectie met Vragen en antwoorden.

Dit waren de feiten en maatregelen rondom de wedstrijd in Almere op 29 februari jongstleden:

Er heeft één van de drie aangemelde Italiaanse groepen deelgenomen in Almere. Zij komen alle drie uit Lombardije, maar allemaal uit regio’s buiten de destijds “afgegrendelde delen” rondom Milaan. Zowel de instanties hier in Nederland als in Italië hadden meermaals aangegeven dat er geen reden was om hen niet te ontvangen.

Jong Leven uit Brunssum is niet naar Almere gekomen.

De prijsuitreikingen/retreats in Almere waren "captains only", waarbij van iedere groep één lid (of stafflid) op de vloer werd gevraagd.

We zullen dit bericht regelmatig aanvullen en aanpassen als daar reden voor is, daarom vind je bovenaan de datum en tijd wanneer het voor het laatst is bijgewerkt

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/