Corona update

Gepubliceerd op 25-10-2020 in CGN

Corona update

Zoals jullie weten is CGN zich zo goed en zo kwaad als dat kan aan het voorbereiden op een competitie in de winter van 2021. We hebben je al eerder uitgelegd hoe de tijdslijn daar naartoe eruit ziet. Dat we in gesprek zijn met verschillende mensen en partijen om uiteindelijk een zo aantrekkelijk mogelijke competitie op te zetten. Digitaal of fysiek. Die gesprekken lopen nog steeds en de tijdsplanning is nog altijd om half november te laten weten hoe het seizoen 2021 eruit ziet. Meer lezen over hoe we dat aanpakken op dit moment kan hier.

Vragen

We zien aan verschillende berichten dat een aantal groepen het seizoen onlangs – ook zo goed en zo kwaad als dat gaat – heeft opgestart. En misschien ook alweer heeft moeten onderbreken, door nieuwe maatregelen of doordat ze moeite hebben met het vinden van antwoorden op vragen. Want we zien ook genoeg vragen leven bij groepen, over veel verschillende zaken. Zoals bijvoorbeeld: kunnen we repeteren? Mag dat binnen en met hoeveel mensen dan? En mag onze kantine koffie of een biertje schenken?

De antwoorden daarop hangen af van uiteenlopende zaken. Bijvoorbeeld of jouw vereniging te boek staat als muziek- of als sportvereniging. Voor beide gelden verschillende regels. Die soms ook nog verschillen per gemeente, of anders zijn voor een eigen clubgebouw ten opzichte van een sporthal die je huurt.

CGN bestaat, zoals iedereen weet, uit vrijwilligers en heeft niet de kennis in huis om elke groep een advies op maat te kunnen geven hierover. Al helemaal niet omdat we geen deskundigen zijn op het gebied van het coronavirus.

Nauw contact met KNMO

Maar we zitten niet stil. We staan in nauw contact met onder meer de KNMO om te zorgen dat we voor jullie aandacht vragen in de communicatie en richtlijnen van KNMO. Percussion- en windsgroepen kunnen veel halen uit de communicatie over muziekverenigingen, maar ook voor colorguardgroepen wordt duidelijkheid gegeven.

Speelt er een vraag of kwestie bij jouw vereniging waarvan je hoopt dat CGN die voor kan leggen aan de KNMO, laat het ons weten via een mail aan corona@colorguard.org.

Antwoorden voor anderen

Welke vragen heeft jouw vereniging al wel een antwoord op gevonden? Als we die met elkaar delen, kan iedereen er wijzer van worden en zo helpen we elkaar.

  • Hoe wordt jouw vereniging gezien binnen je gemeente? Als sportvereniging? Als een muziek/culturele instelling? Of als iets anders? En heb je het gevoel dat die classificatie in deze tijd voor- of juist nadelen heeft?
  • Heeft jouw vereniging een slim protocol bedacht voor het halen en brengen van kinderen?
  • Hoe wordt er omgegaan met mondkapjesgebruik binnen de repetitie? En met handen wassen en equipmentstukken of instrumenten aanraken?
  • Hebben jullie tips voor andere clubs over het naleven van de anderhalve meter binnen de repetities?
  • Ben je bezig met dans of meer algemeen "beweging" tijdens je repetitie? En hoe doe je dat dan? Kies je momenteel al voor drill instuderen?

Heb jij antwoorden op deze vragen, of tips die je wilt delen met andere groepen? Laat het weten. Post het op de Facebook-pagina van CGN, of stuur een mail aan corona@colorguard.org. Wij zullen de antwoorden verzamelen. Waarbij het natuurlijk zo kan zijn dat een antwoord van vandaag, morgen alweer anders moet zijn.

Meer informatie

Als je zelf mogelijkheden onderzoekt voor jouw groep, houd dan de volgende adviezen in je achterhoofd:

- Neem de gezondheid van jezelf en van alle anderen in je groep als uitgangspunt voor elke keuze die je maakt. Vlaggen, trommelen of toeteren in een gymzaal is nooit belangrijker dan een gezond leven.

- Baseer je op de feiten. Zoals je ze bijvoorbeeld kunt vinden op de websites hieronder. Is iets niet helemaal duidelijk voor je? Ga op de juiste plek op zoek naar antwoorden. Ga niet met elkaar gokken of aannames doen.

Kijk vooral eens naar deze instanties als je op zoek bent naar informatie voor jouw groep:

- Rijksoverheid.nl

- KNMO

- Veiligheidsregio's

- Je eigen gemeente

 Tip, deel dit bericht!

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

Thinkone

Bezoek website

PMD Consulting group

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/