Corona update

Gepubliceerd op 25-10-2020 in CGN

Corona update

Zoals jullie weten is CGN zich zo goed en zo kwaad als dat kan aan het voorbereiden op een competitie in de winter van 2021. We hebben je al eerder uitgelegd hoe de tijdslijn daar naartoe eruit ziet. Dat we in gesprek zijn met verschillende mensen en partijen om uiteindelijk een zo aantrekkelijk mogelijke competitie op te zetten. Digitaal of fysiek. Die gesprekken lopen nog steeds en de tijdsplanning is nog altijd om half november te laten weten hoe het seizoen 2021 eruit ziet. Meer lezen over hoe we dat aanpakken op dit moment kan hier.

Vragen

We zien aan verschillende berichten dat een aantal groepen het seizoen onlangs – ook zo goed en zo kwaad als dat gaat – heeft opgestart. En misschien ook alweer heeft moeten onderbreken, door nieuwe maatregelen of doordat ze moeite hebben met het vinden van antwoorden op vragen. Want we zien ook genoeg vragen leven bij groepen, over veel verschillende zaken. Zoals bijvoorbeeld: kunnen we repeteren? Mag dat binnen en met hoeveel mensen dan? En mag onze kantine koffie of een biertje schenken?

De antwoorden daarop hangen af van uiteenlopende zaken. Bijvoorbeeld of jouw vereniging te boek staat als muziek- of als sportvereniging. Voor beide gelden verschillende regels. Die soms ook nog verschillen per gemeente, of anders zijn voor een eigen clubgebouw ten opzichte van een sporthal die je huurt.

CGN bestaat, zoals iedereen weet, uit vrijwilligers en heeft niet de kennis in huis om elke groep een advies op maat te kunnen geven hierover. Al helemaal niet omdat we geen deskundigen zijn op het gebied van het coronavirus.

Nauw contact met KNMO

Maar we zitten niet stil. We staan in nauw contact met onder meer de KNMO om te zorgen dat we voor jullie aandacht vragen in de communicatie en richtlijnen van KNMO. Percussion- en windsgroepen kunnen veel halen uit de communicatie over muziekverenigingen, maar ook voor colorguardgroepen wordt duidelijkheid gegeven.

Speelt er een vraag of kwestie bij jouw vereniging waarvan je hoopt dat CGN die voor kan leggen aan de KNMO, laat het ons weten via een mail aan corona@colorguard.org.

Antwoorden voor anderen

Welke vragen heeft jouw vereniging al wel een antwoord op gevonden? Als we die met elkaar delen, kan iedereen er wijzer van worden en zo helpen we elkaar.

  • Hoe wordt jouw vereniging gezien binnen je gemeente? Als sportvereniging? Als een muziek/culturele instelling? Of als iets anders? En heb je het gevoel dat die classificatie in deze tijd voor- of juist nadelen heeft?
  • Heeft jouw vereniging een slim protocol bedacht voor het halen en brengen van kinderen?
  • Hoe wordt er omgegaan met mondkapjesgebruik binnen de repetitie? En met handen wassen en equipmentstukken of instrumenten aanraken?
  • Hebben jullie tips voor andere clubs over het naleven van de anderhalve meter binnen de repetities?
  • Ben je bezig met dans of meer algemeen "beweging" tijdens je repetitie? En hoe doe je dat dan? Kies je momenteel al voor drill instuderen?

Heb jij antwoorden op deze vragen, of tips die je wilt delen met andere groepen? Laat het weten. Post het op de Facebook-pagina van CGN, of stuur een mail aan corona@colorguard.org. Wij zullen de antwoorden verzamelen. Waarbij het natuurlijk zo kan zijn dat een antwoord van vandaag, morgen alweer anders moet zijn.

Meer informatie

Als je zelf mogelijkheden onderzoekt voor jouw groep, houd dan de volgende adviezen in je achterhoofd:

- Neem de gezondheid van jezelf en van alle anderen in je groep als uitgangspunt voor elke keuze die je maakt. Vlaggen, trommelen of toeteren in een gymzaal is nooit belangrijker dan een gezond leven.

- Baseer je op de feiten. Zoals je ze bijvoorbeeld kunt vinden op de websites hieronder. Is iets niet helemaal duidelijk voor je? Ga op de juiste plek op zoek naar antwoorden. Ga niet met elkaar gokken of aannames doen.

Kijk vooral eens naar deze instanties als je op zoek bent naar informatie voor jouw groep:

- Rijksoverheid.nl

- KNMO

- Veiligheidsregio's

- Je eigen gemeente

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/