Inclusiviteit binnenkort ook in Brabant?

Gepubliceerd op 08-07-2019 in Phila Slag & Vlag

Inclusiviteit binnenkort ook in Brabant?

Op woensdagavond 18 september a.s. organiseert de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) samen met Philadelphia Zorg en CGN een bijeenkomst in Rijen. De BBM neemt samen met Philadelphia Zorg en Color Guard Nederland (CGN) het initiatief zodat mensen met en zonder een beperking allemaal als volwaardig lid kunnen meedoen aan activiteiten binnen Brabantse muziek- en majorette/twirlverenigingen.

Bij een aantal sportverenigingen is het al heel gebruikelijk om ‘aangepast sporten’ aan te bieden, zoals bijvoorbeeld G-voetbal. Bij muziekverenigingen is dit nog uniek. Daar willen de BBM, Philadelphia Zorg en CGN gezamenlijk verandering in brengen!

Zo leert de ervaring van afgelopen anderhalf jaar, onder meer bij verenigingen in Friesland, Zeeland en op andere plekken, dat het mogelijk is om ook binnen muziek- en majorette/twirl verenigingen een onderdeel op te zetten voor mensen met een (verstandelijke) beperking.

Niet als vervanging van dagbesteding of muziektherapie, maar juist aanvullend en als onderdeel van de vereniging. Dit draagt bij aan inclusieve samenleving, waarbij mensen met een beperking op voet van gelijkheid met anderen, kunnen meedoen aan de samenleving (zie ook VN-Verdrag Handicap). Net als iedereen willen en kunnen ook zij muziek maken of twirlen binnen een vereniging!

Samen met vertegenwoordigers van muziek- en majorette/twirl verenigingen, andere zorginstellingen en beleidsmakers willen we nadenken over de mogelijkheden om te zorgen voor meer samenwerking tussen mensen met en zonder een beperking; een inclusieve vereniging.

Tijdens de avond zullen verschillende onderwerpen aan bod komen:

- Welke mogelijkheden zijn er om te musiceren/twirlen met een beperking?

- Op welke manier zorg je voor een inclusievere vereniging?

- Welke ideeën en ervaringen zijn er binnen de BBM, Philadelphia Zorg en

andere zorginstellingen, en CGN

- Op welke manier kunnen de BBM, Philadelphia Zorg en CGN ondersteuning bieden aan verenigingen om activiteiten te organiseren

Hierbij nodigen wij u uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

U kunt zich vóór 10 september a.s. aanmelden via s.bulut@philadelphia.nl.

De bijeenkomst vindt plaats op 18 september 2019 van 19.30 tot 22.00 uur bij Crown Business Center, Ericssonstraat 2, 5121 ML Rijen

 Tip, deel dit bericht!

Evans

'Decades ago, Evans was the pioneer of drumhead manufacturing and design. Today, we are the innovators’. Door eigen innovaties en productie is EVANS meer dan alleen maar een begrip bij slagwerkers. De lijst met artiesten, drummers, bands, groepen etc. die de kwaliteit van EVANS wereldwijd onderschrijven is indrukwekkend.

Bezoek website

Promark

Sticks and Mallets! Herb Brochstein begon in 1957 dit familiebedrijf welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit vertaald zich naar een uniek fabricageproces waarbij er kritisch naar materiaalgebruik wordt gekeken. Promark was de favoriete keuze van bekende artiesten als Neil Peart, wijlen Elvin Jones, Ringo Starr, Phil Collins, Mike Portnoy, DCI-kampioen Concord Blue Devils en nog veel, veel meer.

Bezoek website

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

Thinkone

Bezoek website

PMD Consulting group

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/