Phila Slag & Vlag verbindt!

Gepubliceerd op 06-01-2019 in Phila Slag&Vlag/Music Unlimited

Phila Slag & Vlag verbindt!

In 2018 startte er een nieuwe groep bij CGN waarmee een grote wens werkelijkheid is geworden. In samenwerking met Philadelphia, een landelijke zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, presenteerden in Leeuwarden en Eindhoven Phila Slag en Phila Vlag zich aan het publiek.

CGN heeft twee jaar geleden besloten om meer te willen doen in de verbinding tussen onze activiteit en de maatschappij. De inzet is dat wij het als CGN mogelijk willen maken om mensen waar je in eerste instantie weinig van ziet in onze activiteit, erbij te gaan betrekken. Dat willen wij doen door mensen met een verstandelijke beperking te laten integreren in de reguliere muziek- en dansvereniging. Hierdoor worden ze opgenomen in alle sociale activiteiten van de vereniging zoals feestavonden, avondvierdaagse, concerten etc.

“Het project gaat over muziek en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij doen dat met een slagwerkgroep en een Color Guard groep,” vertelt Jelle Roeper. Hij is projectleider en de verbinder tussen CGN, Philadelphia, de instructies, vrijwilligers en de deelnemers.

CGN wil vooral het platform zijn dat organisaties en mensen verbindt via onze activiteit. Voor Philadelphia past Phila Slag & Phila vlag perfect binnen hun Philala programma, waarmee ze hun cliënten in contact willen brengen met muziek, in de breedst mogelijke zin. Voorzitter Paul Doop zegt hierover: “Philadelphia was vanaf het begin direct enthousiast. Vanaf de gesprekken in mei 2017 met de voorzitter van de Raad van Bestuur van Philadelphia tot en met de verantwoordelijke directeur binnen Philadelphia Esther Primowees, Directeur Expertise en Onderzoek."
Esther zag direct de mogelijkheden van het idee en de meerwaarde die het zou kunnen hebben voor cliënten van Philadelphia. “Voor ieder mens is het belangrijk om positieve ervaringen op te doen. Het applaus dat hen te wachten staat, zullen ze niet snel vergeten.”

Advendo Sneek

Het eerste officiële optreden heeft plaatsgevonden op de CGN Championships in Eindhoven.
Voor het eerst betraden mensen met een verstandelijke beperking de wedstrijdvloer. Advendo Sneek is hierna benaderd of de mogelijkheden bekeken konden worden om dit als onderdeel op te nemen binnen de Advendo Korpsen. Volledig passend binnen de missie en visie van Advendo, werd er zeer enthousiast op gereageerd. Vervolgens zijn er diverse haalbaarheidsonderzoeken geweest en nadat dit positief uitpakte werd het besluit genomen om vlag & slag als volwaardig onderdeel van Advendo Sneek op te nemen.

Effecten van muziek en optreden
Esther Primowees, directeur Expertise en Onderzoek bij Philadelphia, is vanaf het begin groot voorvechter van Slag & Vlag. Zij legt uit wat muziek betekent voor mensen met een verstandelijke beperking: "Muziek heeft een gunstige uitwerking op zowel het lichaam als het brein. Muziek kan helpen om emoties te uiten, op te wekken of te versterken. Dat geldt voor iedereen maar voor mensen met een verstandelijke beperking is dat nog belangrijker. En als je samen muziek maakt, kom je makkelijk met elkaar in contact. Zo kan muziek verbinden en sociale interactie stimuleren. Bovendien leidt samen oefenen en toewerken naar een optreden vaak tot zelfwaardering en waardering van anderen. Daarvan groei je als mens en ga je steviger in je schoenen staan. Het enorme applaus zullen de deelnemers van Slag & Vlag niet snel vergeten."

Juliana Middelburg & Arduin
Na het succesvolle project Phila Slag en Vlag in Sneek is nu het volgende project klaar om van start te gaan. Naast Philadelphia en CGN zijn ook nieuwe partners betrokken zoals de Zeeuwse Zorgorganisatie Arduin, Juliana Korpsen Middelburg en de Zeeuwse Muziek Bond (ZMB).
Op woensdag 24 oktober start het traject met een informatieavond voor cliënten van Arduin en Philadelphia. In januari 2019 starten de repetities.

CGN is ontzettend trots om aan de wieg te hebben mogen staan van dit project. We zijn blij dat de Stichting Philadelphia Zorg dit heeft omarmt en dat Jelle aan boord is gekomen als projectleider. Hiermee zetten we ons hele netwerk in om een verbinding te maken met de wereld die CGN heet en onze medeburgers met een verstandelijke beperking. CGN is er voor iedereen!

Wilt u meer weten over deze projecten, neem dan contact met ons op! CGN, feel the heartbeat!

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/