Een hele dag top-clinics voor alle Performing Arts

Gepubliceerd op 03-01-2023 in Seizoen 2023

Een hele dag top-clinics voor alle Performing Arts

Topdocenten Show, Brass, Percussie, Visual, Dans/Movement en Colorguard komen naar Nederland!

Bundeling van krachten van CGN en SMP mogelijk door externe subsidie

Maar liefst acht topdocenten, waaronder zes (voormalige) WMC juryleden uit de Verenigde Staten, zullen in februari 2023 in Nederland masterclasses en clinics verzorgen. Doelgroepvoorzitters Paul Doop(CGN) en Jaap van Waveren(SMP): “ Het is jaren geleden dat zo’n team van dit kaliber Nederland bezoekt. Het is echt uniek dat we al deze mensen naar Nederland kunnen krijgen want hun agenda’s zitten al jaren van tevoren vol met werk maar doordat we een sterk netwerk hebben en zij een goede relatie met CGN en SMP hebben, hebben ze voor ons in hun agenda ruimte gemaakt.

In het weekend van 18 en 19 februari 2023 zullen de topdocenten in Nederland zijn om daar samen met Europese topdocenten Rob Balfoort en Sylvia Vos een aantal geweldige clinics en masterclasses te verzorgen. Er zullen clinics voor leden worden georganiseerd en masterclasses voor instructeurs/kader. Deze zullen allemaal plaatsvinden op zondag 19 februari in het Huis van Eemnes te Eemnes. De clinics richten zich op de gebieden Choreografie, Dans/Movement, Programmering, Visual, Muziek, Brass, Percussie en Color Guard.

Iedere vereniging die wil leren zou deze datum in zijn agenda moeten schrijven en in grote getale naar Eemnes moeten komen. Voor het kader zijn er hele interessante masterclasses en voor leden hebben we uitdagende clinics waarbij ze samen met kader en leden van andere verenigingen gaan leren en kennis delen onder leiding van de topdocenten.

Voor welk soort verenigingen is deze dag een must?

 • Show- en Marchingbands
 • Concertslagwerkensembles
 • Percussiegroepen
 • Twirlgroepen (Dance/Movement en choreografie/visual design)
 • Color Guardgroepen/Winter Guard
 • Indoor Percussion en Indoor Winds

Voor het kader zullen er masterclasses worden georganiseerd, die zich richten op:

 • Choreografen
 • Showinstructeurs
 • Programmasamenstellers
 • Blaasinstructeurs
 • Slagwerkinstructeurs
 • Movement en Dansdocenten

Voor de leden komen er clinics op het gebied van:

 • Movement en Dans
 • Equipment (Vlag/Rifle)
 • Slagwerk
 • Brass (Koper en hout)
 • Marching & Movement

Wie komen er?

Foto's bovenste rij van links naar rechts

Michael Gaines (VS)

Michael wordt gezien als een van de meest vooraanstaande choreografen ter wereld. Hij is bekend geworden als de choreograaf van The Cavaliers drum & bugle corps die met zijn choreografieën maar liefst ZEVEN wereldkampioentitels wonnen in de periode 1998-2011. Op het gebied van Winter Guard heeft Michael vele wereldtitels gewonnen met o.a. The Pride of Cincinnati waar vanaf 1997 designer is. Hij is choreograaf van veelvoudig wereldkampioen Marching Band Carmel High Schoolband en van vele andere marching bands die ieder jaar in de top 12 eindigen in de USA. Ook binnen de twirlwereld heeft hij zijn sporen verdiend met o.a. veelvooudig wereldkampioen Aimachi uit Japan. Ook voor hun marching band heeft Michael de shows geschreven waarmee ze veelvoudig Japans kampioen zijn geworden maar ook internationaal vele kampioenstitels hebben behaald. Michael was jurylid Overall Effect tijdens het WMC 2022.

Hij zal clinics verzorgen op het gebied van Programma en Choreografie voor Showbands, Winter Guard, Indoor Percussion, Indoor Winds en Twirl.

Ron Hardin (VS)

Ron is choreograaf, instructeur, dirigent en jurylid. Hij schrijft voor vele Marchingbands waaronder een aantal top 12 winnaars en hij heeft diverse wereldtitels op zijn naam staan met Indoor Percussion Ensembles. Hij heeft de meeste waardering verdiend als visueel eindverantwoordelijke bij een aantal Top Drum Corps zoals The Blue Devils, The Santa Clara Vanguard en als laatste bij Carolina Crown waarmee hij diverse wereldtitels binnenhaalde. Hij was een van de brass spelers van Blast die vele optredens over de hele wereld verzorgden waaronder ook in het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft het jurymanual Visual geschreven voor WGI voor Percussion en Indoor Winds. Ron is een veelgevraagd jurylid en clinician in de USA, Azie en Europa. Ron was jurylid Visual Ensemble op het WMC 2022 voor de showwedstrijden

Ron zal clinics geven op het gebied van Visual en Choreografie voor Showbands, Indoor Percussion en Indoor Winds.

Hieu Nguyen (VS)

Hieu is begonnen als saxofoonspeler in de lokale marching band maar is daarna overgestapt op color guard. Hij heeft bij vele units gelopen waaronder de color guard van The Cadets. Hij heeft zijn dansopleiding gevolgd aan de Boston University en is getraind in ballet, moderne dan en hip hop. Hij schrijft voor diverse winter guards en color guards waaronder groepen in de hoogste regionen van de wereldranglijst. Hieu is een veelgevraagd jurylid en is daarnaast jurist.

Hieu zal clinics geven voor Color Guard en Dans/Movement.

Rob Balfoort (NL)

Rob Balfoort is in Nederland natuurlijk geen onbekende. Met humor en een gepaste directheid is hij in staat instructeurs te stimuleren anders naar hun rol te kijken. Tijdens zijn workshops met leden merk je al binnen 30 minuten een verbetering. Rob zal specifiek zich gaan richten op programmering voor kleinere blaasensembles of blaasensembles met incomplete bezettingen. Daarnaast onderwerpen als hoe je van een programma dat je binnen uitvoert in een paar minuten, dit kan ombouwen naar een showprogramma dat je buiten kunt uitvoeren tijdens een taptoe. Tevens zal hij ook een clinic voor blazers geven waarbij er gezamenlijk gemusiceerd zal worden.

Foto's onderste rij van links naar rechts

Sylvia Vos (NL)

Sylvia is jurylid bij CGN. Hiervoor is ze staflid en designer geweest bij The Pride of the Netherlands en heeft ze gewerkt als consultant bij diverse winter guards en drum & bugle corps in Nederland. Ze heeft gelopen bij meervoudig wereldkampioen winter guard The Pride of Cincinatti uit de USA.
Haar specialisatie is equipment.

Dr. Gifford Howarth (VS)

Giff Howarth is geen onbekende meer in Nederland. Naast dat hij meerdere keren op het WMC heeft gejureerd zowel in de Showwedstrijden heeft hij ook bij de laatste editie wederom voor de concertslagwerkensembles als jurylid opgetreden. Giff reist de hele wereld over als artiest en docent op het gebied van slagwerk. Als gastdocent heeft hij op conservatoria wereldwijd masterclasses gegeven en heeft hij optredens verzorgd. Hij is Associate Professor aan de Bloomburg University in Pennsylvania USA waar hij verantwoordelijk is onder andere de University Marching Band en de slagwerkensembles. Giff is vast jurylid voor WGI, Bands of America, DCI en CGN.

Giff zal clinics verzorgen over slagwerk voor de sector Concertslagwerkensembles en Indoor Percussion.

Dr. Nola Jones (VS)

Nola is een veelgevraagd dirigente en clinician op het gebied van muziek en show. Zij is verantwoordelijk geweest voor alle muziekprogramma’s in de stad Nashville en gaf daarmee indirect leiding aan 400 muziekdocenten. Nola jureert voor WGI, Bands of America en DCI en heeft in vele technische commissies gezeten van deze organisaties. Als clinician werkt ze met vele marching bands op het gebied van muziek ensemble op het veld en heeft ze vele clinics gegeven op de prestigieuze Midwest Band and Orchestra Clinic. Zij is bestuurslid geweest van vele symfonieorkesten. Nola was jurylid Music Ensemble op het WMC 2022 voor de Showwedstrijden.

Nola zal clinics/masterclasses verzorgen op het gebied van muziek en effect voor Showband, Marchingband, Indoor Percussion en Indoor Winds.

George Oliviero (VS)

George is een van de grondleggers van het Visual vakgebied in de Verenigde Staten van Amerika voor zowel drumcorps als color guard. Hij heeft vele programma’s geschreven en gecoordineerd . Daarnaast heeft hij expert en jurylid meegeschreven aan de jurysystemen en is ook verantwoordelijk geweest voor juryteams bij WGI, Bands of America en DCI. George heeft malen gejureerd op het WMC.

George zal clinics verzorgen voor het onderdeel Color Guard.

Door de subsidie kunnen we de prijzen van iedere clinic laag houden en zullen we ook passpartouts aanbieden. De prijzen voor leden zullen liggen op € 15,00 per clinic en voor kader zullen die liggen op € 17,50. Je kunt je registreren en je ticket kopen door de volgende drie stappen te volgen:

 1. Lees dit artikel voor alle details en de agenda: Inschrijving voor Top Clinics gestart!
 2. Vul dit formulier in om je voor de clinics te registreren en te bepalen welk ticket je nodig hebt: CGN KNMO-SMP Clinic Day Registration
 3. Koop je ticket in de CGN Ticketshop, selecteer het volgende evenement: Clinician's day 2023

De voorverkoop en pre-registratie voor de Clinicdag stopt vrijdagavond 17 februari. Je kunt tijdens het evenement aan de kassa in Eemnes nog wel tickets kopen.

CGN en SMP hebben hun krachten gebundeld voor deze geweldige dag. Financieel wordt dit mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Fonds Cultuurparticipatie en het VSB Fonds waarvoor we hen ontzettend dankbaar zijn.

 Tip, deel dit bericht!

Pyware

Pyware is de marktleider in software voor drilldesign. Het wordt over de hele wereld door marching-ensembles gebruikt om hun product tot leven te brengen. Pyware is voor ieder niveau en/of grote van een groep te gebruiken en biedt ruime ondersteuning en is gebruikersvriendelijk.

Bezoek website

Brainpink

Bezoek website

Creativeorange

Creativeorange maakt platforms waar mensen samenkomen, shoppen, reizen boeken, liken, delen en discussiëren. Platforms waarmee bedrijven groeien, inzicht krijgen en kunnen concurreren.

Bezoek website

PMD Consulting group

PMD Accel Management ondersteunt en begeleidt organisaties bij complexe verandertrajecten. Wij staan bestuurders, ondernemers en management bij in het vertalen van visie naar dagelijkse processen. Uitgangspunt is de continue verbetering van kwaliteit en efficiency, die ten dienste moeten staan van klanten, medewerkers en stakeholders. Met ruim 20 jaar ervaring met complexe programma's en projecten helpt ons team overheden, zorginstellingen, finance- en IT-bedrijven om alert en effectief om te gaan met stagnatie en veranderingen en daardoor blijvend succesvoller te zijn.

Bezoek website

Fonds voor Cultuurparticipatie

CGN staat bekend om haar pioniersmentaliteit zowel op artistiek gebied maar ook op het gebied van ondersteuning aan de activiteit. Al vanaf het begin investeert CGN in zoveel digitalisering van haar ondersteuning en haar processen. In de periode 2021-2024 heeft CGN een ambitieus investeringsplan opgesteld waarbij er verder wordt geïnvesteerd in o.a. een platform voor online educatie en competitie, aanschaf van 20 nieuwe generatie tablets ter verdere professionalisering van de juryteams, aanschaf van een aantal laptops, vervanging van het reeds 10 jaar oude intranet en de aanschaf van software voor de bedrijfsvoering en organisatie van evenementen. Deze professionaliseringsslag zou zonder de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie onmogelijk zijn.

Bezoek website

DDF Beheer

Bezoek website

Muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht

De muziekorganisatie Noord Holland/Utrecht is de organisatie die belangen behartigd van de in deze twee provincies gevestigde muziekverenigingen, majorette/twirlgroepen en Color Guards. De MNHU is partner van CGN op het gebied van organisatie en educatie

Bezoek website

SMP

De doelgroep Show Mars en Percussie (SMP) van de KNMO werkt al jaren samen met CGN op het gebied van voorlichting en educatie.

Bezoek website

WMC

Stichting WMC Kerkrade is verantwoordelijk voor de organisatie van o.a. het WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC) en BLOW! by WMC. Zij is partner op het gebied van educatie

Bezoek website

Guard Gear UK

Guard Gear is one of the UK's leading distributors of equipment for Colourguard and Winterguard groups across the country and continent. We are also the only official European distributor of Design By King products.

Bezoek website

Tim Toms

De drumwinkel van Hans Tims. Tim Toms is al jarenlang trouwe sponsor van CGN en is te zien op bijna alle CGN evenementen met zijn stand. Niets is te gek voor Hans.

Bezoek website

Let op, je verlaat de website

Het inschrijven gaat via ons Intranet. Klik op onderstaande link om naar deze pagina te gaan.

https://intranet.cgnunited.nl/register

Pagina delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Let op, je verlaat de website

Je staat het punt om de website te verlaten naar de Video Vault van CGN.

http://www.videovault.eu/